maandag 16 januari 2012

Landelijk Wonen: Comfortabel zitten op de klepbank


Zoals ik al eerder schreef, hadden de kussentjes op de klepbank de beste tijd gehad. Het foam, uit een goedkope matras die ik had gekocht, heb ik op maat gesneden, omkleed met een nieuwe stof, en vervolgens gecapitoneerd. Niet het moeilijkste klusje, dit kan echt iedereen. Ik heb gekozen voor een dikkere kwalitatieve stof. De klepbank wordt veel gebruikt, niet alleen door ons, maar ook door onze katten en hond. Zelf maken kostte een paar tientjes in totaal. Zou je een dergelijk kussen op maat laten maken, dan ben je aanzienlijk duurder uit.
Landelijke Keuken

Voor de kleuren in ons huis hebben we gekozen voor veel wit, grijs en af en toe bruin. De keuken was vroeger bijvoorbeeld bruin (kersen), ook mooi, maar de ruimte werd er aanzienlijk donkerder van. Nieuwe frontjes voor de keuken en een eigentijds dik keukenblad geven de keuken een meer robuuste landelijke uitstraling. Het keukeneiland was erg klein met alleen ruimte voor de kookplaat. Het keukeneiland hebben we dan ook groter gemaakt, waardoor er meer ruimte is ontstaan naast de kookplaat.
Stoere lampen in maritieme stijl
boven landelijke eettafel 

Rond de openslaande deuren naar de woonkamer hebben we aan beide zijden kasten gemaakt, en boven de doorgang naar de woonkamer spots die je kunt dimmen. Kastruimte voor extra bergruimte en het staat ook nog eens sfeervol. Het enige bruine element in onze keuken is de eettafel. Dit is nog altijd onze eerste eettafel die we ooit samen kochten. Voorlopig blijft deze mooi staan.

1 opmerking:

  1. Zou u mij kunnen vertellen waar u deze lampen heeft gekocht ?

    BeantwoordenVerwijderen