zondag 22 januari 2012

Jouw persoonlijke touch

Accessoires Landelijke Stijl
Het leuke van decoreren is dat je er je eigen creativiteit in kwijt kunt. Zo heb je altijd de mogelijkheid om jouw interpretatie van landelijk wonen door te voeren in jouw interieur. Een klein voorbeeld daarvan is het gebruik van bijvoorbeeld plakletters of snijteksten. Je kunt daarbij kiezen voor kant en klare teksten die verkrijgbaar zijn bij talloze webshops of woonwinkels. Nog persoonlijker is het om zelf een tekst te kiezen of samen te stellen. Zo bepaal je helemaal zelf de grootte, kleur, lettertype en materiaal van jouw persoonlijke tekst. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op 123Sticker.nl, ik heb er prima ervaringen mee. Het aanbrengen van de teksten is een nauwkeurig werkje. Neem er dus de tijd voor, maar het eindresultaat is prachtig.

Landelijke kleuren "Long Island" Style
Het regent en waait hard vandaag, een uitstekend dagje om binnen door te brengen. Een rustig plekje bij ons in huis is de erkerkamer / studeerkamer met uitzicht op de tuin. Deze ruimte hebben we vorig jaar helemaal verbouwd. Alles wat er was hebben we gesloopt en opnieuw opgebouwd. Er was nog een bedstee ingebouwd, geen originele, en de ruimte werd eigenlijk niet gebruikt. Nu is het een prettige lichte ruimte met een grote vaste kastenwand waar je heerlijk tot rust komt.


Qua kleuren hebben we ook in deze ruimte gekozen voor veel wit, grijs en bruintinten. In de kast zie je weer een klein accessoire, mini-schaatsjes, om precies te zijn de Friese doorloper. Ik heb wat takken bijelkaar gebonden en de schaatsjes er op gezet. Wie weet gaan we het nog meemaken deze winter, en kunnen de echte uit het vet worden gehaald...

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen,

  Ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte kleur crème/wit. Dit plaatje (van de kast met inhoud) spreekt me zeer aan. Kun je me tips geven voor een goede crème/wittint?

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Wilma,

  Bedankt voor je reactie. Wanneer je de bouwmarkt of verfspeciaalzaak inloopt heb je zoveel keuze uit wit- of cremetinten dat het erg lastig is een keuze te maken. Zeker vanaf een kleurstaal valt dit niet mee.

  De kleur die wij gebruiken is geen standaard kleur, maar we hebben deze laten mengen. Wanneer je een object hebt met de kleur die jij wenst (denk bijvoorbeeld aan de voorkant van een lade, of een plank met de juiste kleur) dan kun je deze meenemen naar de bouwmarkt of verfspeciaalzaak. Het is wel belangrijk dat het oppervlak glad is. Zij kunnen dan de kleur voor je inscannen. Zo weet je zeker dat jij de kleur krijgt die je graag wilt, je hebt deze immers al op een object.

  Ik hoop dat je hiermee verder kunt en wens je veel succes bij het uitzoeken van jouw favoriete kleur.

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen