woensdag 18 januari 2012

Kleine accessoires voor landelijke sfeer

Wat je zelf kunt doen om een landelijke sfeer te aan te brengen en een eigen stempel te drukken op jouw idee van landelijk wonen, is het toepassen van accessoires in een landelijke stijl. Soms ademt je huis van nature al een landelijke sfeer door bijvoorbeeld balkenplafonds, niveauverschillen of knusse nisjes. Dan doet kleur al wonderen en kun je met relatief kleine accessoires de sfeer al bepalen.

Zeepje & kleine accessoires
Zoeken op braderieën, brocante markten of woonwinkels of het zelf maken van accessoires: het begint al bij de voorpret. Een klein voorbeeldje vind je op het bijgevoegde plaatje. Je kunt ergens een handdoek ophangen in de badkamer, of je doet net iets extra's met een klein accessoire zoals in dit geval een zeepje in de vorm van een vis. Het geeft meteen een heel ander beeld. Er zijn diverse webshops waar je terecht kunt voor de leukste zeepjes of materialen om zelf aan de slag te gaan. Kijk maar eens op YouWish, daar vind je voldoende informatie over het zelf maken van zeep.


Landelijke gruttersbak
In de bijkeuken hebben wij een gruttersbak hangen met wat potten en accessoires. Handig, en het neemt niet veel ruimte in. De gruttersbak is zelf gemaakt, een relatief eenvoudig klusje wanneer je een beetje handig bent. Op internet zijn diverse afbeeldingen van gruttersbakken te vinden. Zo kun je zelf bepalen welke vorm of afmeting bij jouw huis past. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten