maandag 5 maart 2012

Zelf Capitonneren Kussen of Stoel

Landelijke Woonaccessoires: gecapitonneerde kussens

Gecapitonneerde meubelen geven een mooie klassieke uitstraling aan je interieur. Het zijn mooie accenten die je ook zelf kunt maken wanneer je een oude stoel wilt opknappen of bijvoorbeeld een kussen of poef.

Zelf maken: Capitonneren

Vindt je het leuk om zelf aan de slag te gaan met opknappen van oude meubelen of wil je een kussen op maat maken? Bekijk dan eens het bijgevoegde filmpje.

Je kunt daar op een eenvoudige wijze zien hoe je zelf jouw eigen kussen kunt capitonneren. Er zijn uiteraard ook meer complexe manieren van capitonneren waarbij je extra rekening houdt met de wijze van vouwen van de stof tussen de buttons / knopen, maar dit is een mooi begin.


Veel plezier bij het kijken en succes bij het zelf maken van jouw gecapitonneerde kussen voor jouw landelijke interieur. Heb je zelf nog tips? Laat het me dan weten via landelijkwoneninfo@gmail.com.
3 opmerkingen:

 1. Dank je voor het filmpje over capitonneren. Ik ben bezig met een artifort-bankje en de rugleuning is nu bijna klaar. Geen houten achterkant, dus goed meten en mikken. Mijn naald is iets te kort, maar het gaat en het wordt mooi.

  Groet
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Joyce,

  Bedankt voor je reactie. Leuk dat je het hebt aangedurfd om zelf te capitonneren. Ben wel nieuwsgierig naar het eindresultaat uiteraard ;-)

  Mocht je het leuk vinden dan mag je me natuurlijk altijd een foto mailen.

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Joyce
  Ben een stoel rugleunig aan het caputioneren maar wil de achterkant glad en aan de binnenkant van de stoelleuning. Het is een eetkamer barok stoel
  hoop op de. tip groet Hellen

  BeantwoordenVerwijderen