donderdag 24 mei 2012

Dakplataan, natuurlijke parasol

Nog geen volwaardige parasol
De temperaturen zijn flink opgelopen, en het lijkt wel hoogzomer. Wat een heerlijk weertje zeg. Dagen worden langer en dat betekent met mooi weer lange avonden buiten doorbrengen. Ons zonneterras ligt eigenlijk de hele dag vol in de zon. Heerlijk natuurlijk, maar af en toe schaduw af en toe is ook wel lekker.

Schommelende lantaarns in zacht briesje
Parasol in landelijke sfeer

Om een beetje in de schaduw te zitten kun je er natuurlijk voor kiezen gewoon een parasol op te zetten. Wij hebben er jaren geleden voor gekozen om op ons zonneterras twee dakplatanen te planten. Een dakplataan biedt voldoende bescherming tegen de zon en is een natuurlijke vorm voor een parasol. Je moet een beetje geduld hebben, maar dan heb je na een paar jaartjes wel een parasol in landelijke sfeer.

Onze dakplatanen zijn er nog niet helemaal klaar voor, maar doen hun best. Dus tot die tijd alsnog een beetje corrigeren met een parasol. Deze week ook eindelijk de kussens voor de veranda weer tevoorschijn getoverd. Voor ons is dat ook een heerlijk koele plek om te zitten / liggen. Mijn inschatting is dat de eerste barbecue van dit jaar niet lang op zich laat wachten... ;-)

Zonnige dagen gewenst allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten