zaterdag 12 mei 2012

Decoreren met oude boeken en kaarslicht

Soms kun je met veel dingen die bijna iedereen wel in huis heeft op een eenvoudige manier een decoratief plaatje voor je interieur maken. Vandaag ben ik aan de slag gegaan met een paar oude boeken, een stuk lint en een paar oude glazen.

Oude boeken met een lint

Een stapel oude boeken kan al een decoratie op zich zijn. Toch is het goed te letten op de kleurencombinatie van de boekomslag. Het mooiste vind ik wanneer deze aansluit bij jouw interieur, maar ik heb ook voorbeelden gezien van een een bonte verzameling van kleuren en ook dat kan een prachtig effect geven. Ik heb gekozen voor sobere kleuren. Om de boeken heb ik een grijs lint geknoopt om het geheel af te maken.Glazen met sfeerverlichting

Om het kaarslicht wat extra warmte te geven heb ik een paar eenvoudige drinkglazen omkleed met enkele enigszins vergeelde pagina's uit een oud boek. Een theelichtje erin en je krijgt een prachtig effect. Voor de rest kun je het plaatje combineren naar hartelust. Zelf ben ik ook nog een beetje aan het uitvinden wat ik het mooiste vind. Tot nu toe vind ik los op de plank het mooist, maar ik heb ook gebruik gemaakt van een cakestand zoals je kunt zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten