donderdag 2 augustus 2012

Wat is landelijk wonen

Landelijke omgeving
Landelijk wonen is een een vrij ruim begrip. Wat is eigenlijk de definitie van landelijk wonen? Meestal worden er twee zaken mee bedoeld, namelijk wonen in een landelijke omgeving en wonen in een landelijke stijl. De eerste omschrijving is vrij duidelijk. Je kunt daarbij denken aan een omgeving met een weids uitzicht waarbij de koeien bij wijze van spreken voor je keukenraam staan te grazen.

Qua interieur, dus wonen landelijke stijl, is het lastiger een passende omschrijving te geven. Dat komt omdat de criteria vrij subjectief zijn. Wat voor de één dus een landelijk interieur is, is het voor een ander misschien totaal niet. Voor mij persoonlijk betekent het vooral een interieur wat rust uitstraalt met neutrale kleuren (voor mij zijn dat wittinten, grijstinten en bruintinten) en enkele landelijk details. Niet ieder detail hoeft dan ook het predikaat landelijk te hebben, maar je kunt het ook prima combineren met enkele moderne, klassieke, of vintage elementen.

 Kortom, een hypermoderne villa in een landelijke omgeving voldoet aan de definitie van landelijk wonen, maar ook het appartement in de stad dat op een landelijke wijze is ingericht voldoet hieraan.

Groetjes Patricia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten