zaterdag 8 september 2012

Landelijke woonaccessoires etaleren: wandkastje zelf maken

Onze hond ligt languit voor de haard. Het belooft een heerlijk weekend te worden, dus de haard hoeft nog niet te branden. Je kunt dus nog in je zomerkleding de schuur in om het volgende landelijk woonidee te maken wanneer je een uurtje over hebt: een wandkastje zelf maken.

Landelijk wandkastje in woonkamer


Het idee is echt heel eenvoudig en iedereen kan dit maken. Wat heb je nodig? Een fotolijst of spiegellijst, stroken hout / MDF, houtlijm / schroeven, beugeltjes voor het ophangen van het wandkastje en verf. De lijst kun je uiteraard zo groot kiezen als je zelf wilt. Ben je van plan een wat grotere lijst te kiezen voor een royalere wandkast, besef dan wel dat MDF relatief zwaar is. Je kunt dan misschien beter kiezen voor grenen of vurenhout.

Mini-wandkastje kinderkamer
Meet vervolgens de lijst op en hou er rekening mee dat je het midden van de lijst meet, zodat de kast er mooi achter valt. Zaag de planken op maat al naar gelang hoe diep je jouw wandkast wilt maken. Schroef of lijm de delen aan elkaar. Een achterwand is niet beslist nodig, zeker wanneer je jouw oorspronkelijke wand zichtbaar wilt houden, maar voor de stevigheid is het beter wel een achterwand in de wandkast te monteren. Bevestig de lijst op het frame, verven in de gewenste kleur, en klaar is jouw wandkast.

Zo heb je naast een eventuele vitrinekast weer een leuk woonaccessoire om jouw favoriete landelijke woonaccessoires een mooi plekje te geven. Een goed weekend voor iedereen.

 Groetjes Patricia
2 opmerkingen:

 1. Wat een super goed idee zeg! Ik wil zelf nog een mooi kastje hebben voor in de badkamer, maar had geen inspiratie/idee wat ik het best kon aanschaffen. Dit lijkt me geweldig! Kan je hem ook precies zo groot maken als je zelf wilt. Bedankt voor deze leuke DIY!

  Liefs,
  Maïsha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Maïsha,

  Dankje voor je leuke reactie. Mocht je jouw kastje in de badkamer af hebben, laat het me dan weten. Zal vast helemaal in de stijl zijn van je leuke blog. Veel succes.

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen