zaterdag 22 september 2012

Louvredeuren en Louvreluiken

Het staat altijd zo mooi vind ik, van die mooie grote louvreluiken voor de ramen aan de buitenkant van de woning. Zelf hebben we dat nog niet, wie weet komt het er nog eens van, want ik heb er toch een zwak voor. 

In huis hebben we wel op een paar plekken gekozen voor louvredeuren. We hebben het wel afgewisseld met strakkere paneeldeuren of paneeldeuren met bijvoorbeeld kruisen er op. In onze erkerkamer gebruiken we losse louvrepanelen als zonwering. Het is een ruimte waar de hele dag de zon schijnt, wel lekker natuurlijk, maar in de zomer bereikt de temperatuur dan bijna het sauna-niveau en zijn de louvrepanelen geen overbodige luxe.


Ook op de overloop is de kast voorzien van lage louvredeuren en ook de kast in de badkamer is voorzien van louvredeurtjes. Het geeft toch een beetje dat landelijke of Long Island gevoel waar ik wel van hou. Enige nadeel van louvredeuren: schilderen! Bah, das echt wel even een werkje geweest. Natuurlijk kun je er voor kiezen om ze te spuiten, maar dat hebben wij niet gedaan. Laagje grondverf, en 2 keer aflakken, voor de liefhebber ;-)

Groetjes Patricia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten