zondag 21 oktober 2012

Textiel zelf bedrukken

Van de week kwam ik op deze website terecht met daarop een voorbeeld van het zelf bedrukken van textiel, in dit geval een tafelloper. Ik vond het zo'n leuk idee dat ik het graag met jullie deel. Het idee op zich is niet nieuw, maar het riep bij mij zo'n "oh ja, dat is ook nog wel eens leuk om te doen"-gevoel op. Textiel voorzien van een opdruk kan op vele manieren zoals je kunt zien op de bijgevoegde foto's, maar is lang niet in alle gevallen eenvoudig om zelf te doen.


Vooral linnen of jute als stof vind ik in dit geval erg mooi, het heeft zo'n mooie natuurlijke uitstraling. Je kunt voor de opdruk elke willekeurige afbeelding of tekst gebruiken om jouw kussen of bijvoorbeeld een tafelloper iets persoonlijks mee te geven.Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik ga hier zeker nog iets mee doen. Een tijd geleden hebben we alleen de inkjetprinter weggedaan omdat we een laserprinter hadden. Jammer natuurlijk, omdat ik verder heb gezocht, en je hebt voor dit idee toch echt een inkjetprinter nodig.

Het eindresultaat in het voorbeeld met die enigszins vervaagde letters op de tafelloper mag er wezen, kortom, een leuk landelijk wonen idee.

Groetjes Patricia

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad leuk om op deze manier zelf iets te ontwerpen. Bedankt voor de link, ik ga er meteen even een kijkje nemen.

    Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke en handige tips voor ieder die zelf kleding wilt bedrukken in plaats van dit te laten doen!

    BeantwoordenVerwijderen