maandag 10 december 2012

Interieur hal en vandaag fotoshoot

Doorkijkje hal landelijke stijl
Zo, nu past onze hal eindelijk ook bij de rest van onze woning. Ik ben er echt superblij mee. Het was een behoorlijke klus, maar nu kunnen de jassen en tassen weer een plek krijgen daar waar ze horen in plaats van op een stapel onder de trap.

Wat hebben we allemaal gedaan? 

Lekker veel bergruimte
Zoals je hebt kunnen zien zag onze hal er zo uit. We hebben de gehele buitenmuur voorzien van isolatie door middel van een voorzetwand. De inbouwkast is opnieuw ingedeeld en betimmerd en daar ook voorzien van vloerisolatie. In de gehele hal hebben we een nieuwe lambrisering aangebracht en een nieuwe vloer. De deur voor de inbouwkast is nieuw gemaakt en natuurlijk de wand met zitbank met aan weerszijden de hoge kasten voor extra bergruimte. Onder de bank kun je de gehele breedte gebruiken als opberguimte. Ideaal voor de zitkussens voor de buitenmeubelen. 

Behandelde nieuwe steigerdelen
Coole haken

Ook de radiatorombouw hebben we nieuw gemaakt net als de hoge plinten rondom de hal. Wanneer alles is gemaakt en geplaatst, begint het pas: het afwerken. Dat was best een hele klus. Grondverf aanbrengen, twee keer aflakken, alle sierlijsten etc plaatsen. Wat misschien wel leuk is om te weten is hoe wij de zitting van de bank hebben gemaakt. Deze zijn gemaakt van nieuwe steigerdelen. Deze hebben we wel geschuurd, omdat ze anders wel erg ruw zijn. Daarna heb ik deze één keer met een platte kwast behandeld met transparante binnenbeits, zijdeglans, kleur grijs. Het resultaat vind ik zelf helemaal geweldig, een absolute aanrader dus. Zoals je op de foto kunt zien blijft, ondanks het schuren, het stoere ruwe karakter behouden.

Vandaag Fotoshoot

Fotoshoot in de woonkeuken, bijna lunchtijd
Vandaag was het een gezellige drukte bij ons in huis. Marjon Hoogervorst kwam samen met stagiaire Lisette bij ons foto's maken voor de reportage in Decoreren Landelijke Stijl. Ik vond het leuk om te zien op welke manier zij naar ons interieur keek en na afloop heb ik de foto's op de laptop alvast even mogen bekijken. Uiteraard ben ik heel benieuwd hoe het er binnenkort uit zal zien wanneer de gehele reportage klaar is.

Na vandaag ga ik deze week dan toch eindelijk de kerstspulletjes tevoorschijn toveren, maar daarover later meer.

 Groetjes Patricia

6 opmerkingen:

 1. Het is echt super geworden. Je hebt wel eer van je werk. En wat leuk, zo'n fotoshoot. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
  Lekker genieten nu van zo'n mooie hal. Ik vind de bank met steigerplanken echt heel mooi. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het allemaal prachtig voor elkaar, ook de hal is erg mooi geworden! Ik weet zeker dat de fotoreportage geweldig wordt! Leuk om te zien hoe dat in zijn werk ging!

  Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wanneer komt het tijdschrift uit? Ik ben heel beniewd.

  Groetjes,

  Lizet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi! Heel erg mooi. Waar heb je de lambrisering vandaan? En op welke hoogte is hij?
  Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rianne,

   De lambrisering is zelf gemaakt, het is geen kant en klare lambrisering. De hoogte is ongeveer 123 cm.

   Groetjes Patricia

   Verwijderen
 5. Hoi!! Heel erg mooi. Waar heeft u de lambrisering vandaan? En op welke hoogte is hij? Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen