zaterdag 15 december 2012

Krijtbord zelf maken


Bij ons in de woonkeuken hangt al heel lang een krijtbord aan de muur, of is het meer trendy om het chalkboard te noemen? Lekker ouderwets, maar past prima bij een landelijke woonstijl. Het is een vrij eenvoudig doe-het-zelf klusje. Ik vind het ideaal en schrijf er meestal dingen op die ik absoluut niet moet vergeten, zoals afspraken bij de tandarts of noodzakelijke boodschappen.

Zoals gezegd, het is een simpel DIY-klusje. Wat je nodig hebt is een lijst in de stijl waar jij van houdt. De lijst die wij gekozen hebben is een beetje landelijk klassiek, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer robuuste, barok-achtige lijst of juist een strakke lijst. Je kunt dit zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Kijk bijvoorbeeld eens op een brocante fair of koop bijvoorbeeld een spiegel waar het jou te doen is om de lijst en niet om de spiegel. Dit laatste heb ik zelf gedaan.

Verwijder vervolgens de spiegel (of het schilderij indien dit niet jouw smaak is, kijk wel uit dat het niet per ongeluk een Rembrandt is ;-)), en schilder de lijst in de kleur die past bij jouw interieur. Voor het krijtbord is MDF een ideaal materiaal. Meestal is een dikte van 6 mm voldoende, en dit kun je bij de bouwmarkt eventueel op maat laten zagen. Vervolgens heb je krijtverf / schoolbordverf nodig. Dit breng je aan met een lakroller, waarbij 2 lagen verf meestal volstaan. Laten drogen en de plaat MDF in de lijst plaatsen en klaar is jouw krijtbord.

Je ziet het, het is echt een eenvoudige klus, en iedereen kan dit maken. Veel plezier en een goed weekend.

Groetjes Patricia

PS. De "Moose" die aan het krijtbord hangt, die hangt er uiteraard niet altijd, maar hey, het is bijna kerst.

2 opmerkingen:

 1. Wat ziet ie er mooi uit! Leuke DIY, moet ik maar eens gaan doen...

  Fijn weekend

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergaaf!! Ik ben al langere tijd op zoek naar zo'n lijst en heb de krijtbordverf zelfs al in huis...Maar valt niet mee om zo'n lijst te vinden. Ja je vindt ze wel maar zijn dan helaas toch wel prijzig. Ik hoop er toch binnenkort eens eentje tegen te komen, waar dan ook. Ik blijf zoeken....
  Deze is echt prachtig!
  liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen