donderdag 27 december 2012

Luiken en Raambekleding

Raambekleding Hal

Het enige dat nog ontbrak in onze pas opgeknapte hal was de raambekleding voor de deur. Voorheen hing hier een rolgordijn, maar dat vond ik niet echt praktisch. Het is de zonnige kant van het huis en de deur staat in het voorjaar en zomer eigenlijk altijd open. Een gewoon rolgordijn verkleurt dan sneller. Ook is deze sneller vies doordat er talloze mugjes en vliegjes op af komen wanneer de deur in de avond open staat en het licht brandt. Kortom, niet erg handig.

Voor mij was de oplossing mooie brede jaloezieën van PVC (te verkrijgen bij Kwantum). Deze kun je eenvoudig schoonhouden doordat ze met een doek zijn af te nemen. Ander voordeel is dat je de onderzijde vast kunt zetten, zodat de raambekleding niet continue alle kanten op beweegt wanneer je de deur opent of sluit. Daarnaast vind ik het mooier passen bij de rest van onze hal, omdat wanneer je ze iets meer sluit het "louvreluiken effect" ontstaat voor een meer landelijke uitstraling.

Raambekleding keukenramen

Voor onze woonkeuken hebben we gekozen voor het zelf maken van luiken aan de binnenzijde van de landelijke gietijzeren stalramen. Voor mij is dat de landelijk wonen sfeer. Ook hier hingen eerst rolgordijnen, maar ook hier vond ik dat niet echt praktisch. Zodra de luiken klaar zijn, ze moeten nog geschuurd en afgelakt worden, zal ik het eindresultaat hier plaatsen.


De kerstspulletjes laten we nog staan, maar niet lang meer... Bijgevoegde foto is van het huisje dat ik heb gekregen tijdens de Sinterkerstviering bij ons op het werk. Schattig he? Ook de grote kerstklokken aan de buitenzijde van de deur hebben de langste tijd gehad dit jaar. Op naar Oud & Nieuw.

Groetjes Patricia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten