zaterdag 26 januari 2013

Houten letters op Canvas zelf maken

Veranda, tuintafel en vijver onder laag sneeuw
Landelijk Wonen in de sneeuw

In het begin van de middag heeft het hier nog behoorlijk gesneeuwd. Tijd voor mij om nog een paar winterse plaatjes te schieten voor de dooi weer zijn intrede doet.
Ligbed in de sneeuw


Toegegeven, voor de plaatjes is het leuk, maar ik ben eigenlijk ook al weer klaar met die sneeuw. Wanneer ik onze veranda, ligbed en houten tuintafel zo zie verlang ik eigenlijk wel weer naar het lentezonnetje.

Canvasdoek met letters van hout

Canvasdoek met houten letters
Tijdens het kijken op de vele afbeeldingen op Pinterest, kwam ik een ideetje tegen wat ik gelijk wel erg leuk vond. Een eenvoudig wit canvasdoek met daarop houten letters. Heel eenvoudig om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een canvasdoek, houten letters, lijm (ik heb Polymax gebruikt, ideaal) en een spuitbus met verf. De meeste canvasdoeken zijn nogal vierkant van vorm en ik wilde specifiek een langwerpige. Deze kon ik eigenlijk niet blanco vinden, dus heb ik eentje gekocht met een afbeelding en deze wit geverfd. Tip: gebruik vooraf wel primer, doe je dat niet, dan heb je in dit geval niet genoeg aan één of twee lagen. Weer wat geleerd dus.

Nu heb ik als probeersel zelf een paar kant en klare letters gekocht. Het nadeel is dat je dan relatief weinig keuze hebt in type letters. Nu zijn er websites waar je gehele teksten kunt bestellen in diverse lettertypes. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de website van Made By Fish.

Dus, ben je een beetje een koukleum en en ben je liever lekker warm binnen met dit weer? Dan heb je weer een leuk "landelijk wonen zelf maken ideetje". Veel plezier, en een goed weekend.

Groetjes Patricia

Over koukleumen gesproken, ligt liefst hele dag op de verwarming..

Landelijk decoreren: mini stolp en mini dienblaadje

Hondenhok in de sneeuw

8 opmerkingen:

 1. Mooie plaatjes! Ik blijf ook lekker binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Witte winterplaatjes, ik blijf ervan genieten hoor....
  Bij ons is ook nog een flinke laag sneeuw gevallen die morgen waarschijnlijk flink zal gaan dooien...

  Fijn weekend Patricia,
  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee hoor, ziet er super uit. Ook leuk voor een regenachtige middag!

  Groetjes Sot & Tof

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk idee en niet te moeilijk uit te voeren. Ga ik zeker onthouden. Fijne zondag, liefs, Psacale

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's van een heerlijk winters sfeertje! Het idee van de letters op canvas had ik ook eens opgeslagen op één van mijn boards, ik vind dit een erg mooie uitvoering.

  Fijne zondag!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. beste

  waar is dit hondenhok te koop??? is het te koop???

  bdankt voor de reactie groeten
  chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Chantal,

  Het hondenhok is niet ergens te koop. Mijn man heeft het ooit gemaakt van hout dat nog over was van een vorige klus.

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Patricia,

  hoooh, het is zo enig!! zou u man dit voor mij willen namaken?? mijn mail is cdesloovere@yahoo.com

  dit zou zo fijn zijn!

  alvast bedankt
  grtn Chantal

  BeantwoordenVerwijderen