dinsdag 8 januari 2013

Lichte kleuren

Het is nog lang geen voorjaar, maar nadat de kerstspullen weer netjes zijn opgeruimd, tover ik de lichtere kleuren weer tevoorschijn. In de vaas op tafel bijvoorbeeld, staat meteen heerlijk fris.

Zoals ik al eerder schreef zijn we aan het volgende project(je) begonnen, het halletje waar de trap naar boven zich bevindt. Het is een ruimte waar relatief weinig daglicht naar binnen valt. De kleur op de muren was geel en de trap is donker zoals je kunt zien. Het is de bedoeling om ook in deze ruimte lichte kleuren te gaan gebruiken.

Het plafond is er al opnieuw ingezet. Dit was eerder al eens opengemaakt omdat we met de electra bezig waren geweest. De trap is ook aan renovatie toe. Vroeger zaten er aan de buitenzijde nog een leuning met spijlen. Wel heel mooi, maar absoluut niet praktisch. Het was bijzonder moeilijk en soms onmogelijk om grotere meubelen van beneden naar boven te krijgen. Dat probleem is opgelost door de leuning met spijlen te verwijderen. Daar hebben we het destijds bij gelaten en de ruimte is verder nog niet onder handen genomen. Dat doen we nu dus zoals je ziet.

Afgelopen weekend dus plafond en enkele wanden voorzien van nieuwe gipsplaten en behang ook al uitgezocht. Op het wandje boven de lambrisering hebben we voor een bijzonder dessin gekozen, ben nu al benieuwd naar het eindresultaat. Maar eerst nog schuren en verven. De trap is voorzien van antislipstrips. De traptreden zijn daarvoor ingefreesd en deze strips kun je daar in bevestigen. Ideaal, gewoon verwijderen, schuren, verven, en de strips kun je nieuw kopen. Ze zijn op rol verkrijgbaar. Tenslotte komt er nog een nieuwe vloer in. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.

Groetjes Patricia

4 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd naar het resultaat! Succes met deze klus!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, je bent het nieuwe jaar goed begonnen. Succes en we zien het resultaat wel verschijnen. Liefs, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele klus, maar wel leuk om te doen en
  de veranderingen straks te zien.
  Succes.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi! je hebt een mooi blog, heb het nog nooit gezien...huh?
  dus echt leuk dat ik m tegen kwam, k ga je volgen
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen