woensdag 2 januari 2013

Oud en Nieuw combineren


Een fris begin

Zo, de jaarwisseling zit er weer op, tijd voor de eerste blogpost van 2013. Iedereen natuurlijk een gezond, liefdevol, succesvol en creatief nieuwjaar gewenst vanuit Friesland. Wij zijn het jaar alvast weer fris begonnen: opruimen!

Vandaag alle kerstspullen weer het huis uit. Alle kerstversiering zit weer voor een jaartje keurig ingepakt in de klepbank. Kerstboom staat een beetje sneu achter het huis, maar wordt bedankt voor bewezen diensten. In huis dus alles weer heerlijk fris.

Die hubby van mij heeft paar daagjes vrij, dus die heeft ook alweer een things-to-do-lijstje gemaakt om het jaar fris te beginnen. Heeft vandaag eerst maar eens de schuur opgeruimd, en dat was nodig!! Wat een zooi, maar nu is het weer helemaal netjes en kunnen we weer vrolijk verder klussen. Resthout keurig in oud krat gedaan, ideaal voor de vuurschaal wanneer het weer lekker is om buiten te zitten. Het oude kratje is uit 1976, maar doet nog prima dienst.


Paneeldeuren Bedstee

Het is sowieso leuk om oude spullen met nieuwe te combineren. Neem bijvoorbeeld ook de oude paneeldeuren van de kasten die aan weerszijden zitten van de doorgang van de woonkeuken naar onze woonkamer. Onze woonkeuken was vroeger een werkplaats en op de plaats van de doorgang zat een bedstee. De bedstee moest plaatsmaken maar de oude paneeldeuren hebben we bewaard en doen nu dienst als kastdeuren. Wel moeten ze weer wat opgeknapt worden zag ik, want de verf begint alweer los te komen. Ze zijn ook redelijk gebogen, maar we laten ze mooi zitten, ze horen bij het huis.Komende dagen staan wat kleinere klussen op het programma. De hal met trapopgang naar boven wordt opnieuw gegipst en opgeknapt en verder nog wat kleine dingen die zijn blijven liggen. Vandaag zijn de luiken voor de keuken geschuurd en deze morgen eerst in de grondverf zetten. Je merkt het wel, we blijven lekker doorgaan met klussen, ook in 2013.

Groetjes Patricia

3 opmerkingen:

 1. Hoi Patricia, ik kom via, via op je blog, leuk om bijje mee te lezen!
  Ik wil je alle goeds voor 201 toewensen.
  Leuk de paneeldeuen en die oude details zijn zeker de moeite waard om op te knappen.
  Ik ga je volgen, je bent welkom op mijn blog!

  Een lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaja, ziet er weer goed uit. Afgelopen maandag de gang bewonderd, zo mooi!
  Er staan nog meer kerstspullen op je te wachten ;-) Die boom is zelfs versierd een beetje zielig.

  Groetjes,
  Emke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Patricia, Een gelukkig nieuwjaar. Je bent al goed begonnen lees ik. Heerlijk toch. Ik wens je nog veel lekkere klusmomenten toe in 2013 en dat wij ervan mogen blijven genieten via je blog. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen