zondag 24 maart 2013

Landelijk interieur

Kachel draait overuren

Zonnetje schijnt door terrasdeuren
Even for the record: het is 24 maart en hier in Friesland zijn ze op sommige plekken aan het schaatsen! Dat is toch echt niet normaal voor deze tijd van het jaar. Gisteren ben ik zelf in de tuin bezig geweest, met dikke jas, sjaal, muts en handschoenen, want het was echt koud. Een gedeelte van de laurierhaag heeft (helaas) het veld moeten ruimen, want deze was op meerdere plekken helemaal dood. Waarschijnlijk komt er een beukenhaag voor terug.

Klepbank
Rustieke klassieke greepjes
Landelijk interieur

Daarna maar snel weer naar binnen. Mijn man heeft gisteren alle plinten en afwerklijsten voor onze de hal op maat gemaakt en geschilderd. Deze liggen nu op de behangtafel in de woonkamer te drogen. De openslaande deuren die je ziet moeten door het weer helaas nog even gesloten blijven, maar het zicht op de tuin nodigt wel weer uit om naar buiten te gaan. De plinten zijn net als in de rest van ons huis redelijk hoog (11,5 centimeter) wat ik mooi vind staan in een landelijk interieur. Het zijn van die basiselementen, want het is niet zo dat wij bijvoorbeeld alleen maar landelijke meubelen en accessoires in huis hebben. Door de neutrale kleurstelling en een aantal details geeft het alleen wel die bepaalde sfeer. De spullen komen echt overal vandaan, van rommelmarkt tot woonwinkel en van marktplaats en bouwmarkt tot Ikea. Het varieert dus enorm.

Pasen komt er al bijna weer aan, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet echt mee bezig bent geweest. Ik heb er ook nog niet echt inspiratie voor, dus deze week nog maar even afwachten of me nog iets te binnen schiet. Fijne zondag allemaal.

Groetjes Patricia

PS. Nee, het ligt niet aan jullie, heb de kleurstelling van onze blog een beetje aangepast ;-)

Plinten en afwerklijsten liggen te drogen

Mooi gevormde sleuten en sleutelplaat

5 opmerkingen:

 1. Lekker om zo in huis bezig te zijn. Ik waag mij nu niet buiten, zit in mijn 'zondagse jogging pak' lekker op de bank en ga nú een kop thee zetten!

  Fijne dag nog en succes met het klussen! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op deze manier blijf je met klussen wel lekker warm..maar onvoorstelbaar dat er geschaatst wordt toch????
  Ik kruip lekker op de bank met een mok chocolademelk hoor.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hoge plinten ook erg mooi. Zou ze hier ook wel willen. Tsja, er blijft altijd wat te wensen natuurlijk. Fijne zondag nog. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zelfs schaatsen? is het zo koud in het hoge noorden. je hebt in ieder geval genoeg te doen.
  Een beukenhaag is prachtig. Wij genieten er ook van in onze tuin.

  groetjes Sot & Tof

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, achter glas is het wel uit te houden, met de kachel aan! Hier ook, lekker gezellig! Maar bij jou is het ook steeds maar weer klussen, net als bij mij, hihi. Manlief is ook allemaal hoekplintjes en afwerklatjes aan 't verven en plaatsen en ik de deuren in de hal in de grondverf aan 't zetten. Ach, buiten is het nog veel te koud en daar wacht ook nog heel veel werk...Wij houden ons wel bezig, hé!!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen