zondag 14 april 2013

Speelhuisje landelijke stijl

Plataan verhuizen

Het zou vandaag een zonovergoten eerste warme lentedag worden. Ik weet niet hoe het in de rest van het land was, maar hier in het noorden van Friesland was het allesbehalve zonnig, de hele dag bewolking. Temperatuur was overigens wel aangenaam, dus naar buiten. Gisteren hebben we de plataan verhuisd van ons terras naar het pleintje richting onze oprit en garage. De plataan heeft daar nu een een prachtige centrale plek gekregen. Nu hopen dat ie het overleeft. Het was overigens best een karwei, want hij stond alweer een aantal jaren en de wortels waren flink uitgelopen, maar het is gelukt.

Speelhuisje in landelijke stijl


Vandaag de deur van het speelhuisje van onze dochter weer opengezet. Kan het lekker doorwaaien. Het speelhuisje in landelijke stijl heeft mijn man jaren geleden al gemaakt en kan hooguit wel weer een likje verf gebruiken, maar is verder helemaal super. De bloembakjes aan de buitenkant moeten ook nog gevuld worden. Het huisje is niet overdreven groot, ongeveer 2 bij 1 meter, maar papa's, mama's, opa's en oma's kunnen prima meespelen, want de hoogte is 2 meter, je kunt er dus rechtop in staan.

De binnenkant van het speelhuisje is ook licht qua kleur en er ligt een (jawel) laminaatvloer in. Deze doet al jaren dienst en heeft strenge winters en hete zomers met gemak doorstaan. Er is een "leefgedeelte" met een eettafeltje en krukjes en een heuse keuken ingebouwd.
Het speelhuisje is gemaakt van tuinhout (rabatdelen) op frames van vurenhouten balken, en het dak is voorzien van dakpanplaat. Omdat gekozen is voor wat dikkere kwaliteit dan je doorgaans in de bouwmarkt vindt, heb je er jaren plezier van.

Groetjes Patricia
5 opmerkingen:

 1. Hier werd het in de loop van de middag zonnig, maar het was zeker niet zonovergoten....vorige week zondag hadden we beter weer.

  Wat een leuk speelhuisje heeft je dochter. Ik zou bijna willen dat ik van haar leeftijd was, het ziet er zo gezellig uit! Daar zal ze de komende maanden weer veel plezier aan beleven!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wát een schattig huisje!
  En hier in de zuidwesthoek van Friesland ook amper zon, jaja, pas rond 6 uur vanmiddag... jammer he!
  Wij hebben ook een speelhuisje (oude schaftkeet) in onze tuin. We hebben nog geen 'voorjaarsschoonmaak' gehad, maar dat gaat binnenkort zeker gebeuren. Een nieuwe verflaag zijn we ook nog van plan, maar dat zal wel volgend jaar worden.
  Hopelijk krijgen we nog heel veel zonnige dagen zodat we lekker kunnen genieten.
  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het huisje is heel erg leuk en zo gezellig ingericht.
  Welk kind wil er niet in spelen!!!
  De zon kwam hier bijna niet door, wel warmer hoor en dat is ook al meegenomen.

  Lieve groetjes,
  Eefie

  http://whats-inaday.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supergaaf speelhuisje zeg. Mijn dochter is afgelopen week 16 geworden maar anders...... De temperatuur is in ieder geval goed en de zon, nou ja, die komt wel. Liefs en fijne week Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een leuk speelhuisje! Wat zal ze hier veel speelplezier beleven met haar vriendinnetjes. En ook zo leuk ingericht! Daar ga je toch met plezier even een thee-tje drinken...
  Fijne week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen