maandag 13 mei 2013

Verlichting Landelijke Stijl

Landelijk Wonen Sfeer door Verlichting

Zomerse sfeerverlichting
Ook in het voorjaar en zomer vind ik het reuzegezellig om naast de gewone verlichting ook sfeerverlichting in huis en in de tuin aan te brengen. Dat betekent voor mij veel kaarsjes, en dus is het weer tijd om de waxinelichthouders en cloches aan te passen aan het seizoen.

Cloche
Voorlopig heb ik het vrij sober gehouden door het thema strand te hanteren. Met een beetje zand en leuke schelpjes krijgt een cloche of lantaarn meteen een heel andere uitstraling. Ik krijg er een heerlijk zomers gevoel van.

Bruin verdwijnt, groen verschijnt

In één van mijn vorige posts heb je kunnen zien dat de beukenhaag vooral nog bruin was. Bij ons in de voortuin staat veel beukenhaag en het is prachtig om te zien hoe in slechts een paar weken de bruine kleur van de beukenhaag plaatsmaakt voor een frisse groene kleur. Vanuit onze slaapkamer heb ik een paar foto's gemaakt zodat je kunt zien hoe mooi groen onze voortuin al is geworden.

Tuin landelijke stijl
Op "het pleintje" zie je de plataan nu staan die we onlangs hebben verplaatst, omringd door 4 vakken van buxus. Ik ben blij om te zien dat ook daar voorzichtig het eerste groen zichtbaar wordt. De avondzon stond vanavond mooi op onze schuur gericht, waardoor je mooi kunt zien hoe de witte kleur van de schuur en het kippenhok afsteekt bij al dat groen.

Groetjes PatriciaVoortuin met buxus

Sfeerlichtje in zomerse stijl

5 opmerkingen:

 1. Prachtig de groene beuken en buxus. Het is nog van dat heerlijke verse licht groen. Mooie ruime tuin heb je trouwens.

  Lieve groet Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OH, leuke sfeerlichtjes. Geweldig idee. Die beukenhaag gaat inderdaad snel. Ik kwam terug van Sevilla en hij was ineens groen! Heerlijk, nu nog wat warmer. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie tuin, zo met dat fris-groen wat nu overal opduikt, heerlijk. Zeker met al die witte accenten van stoelen, potten en schuurtje ziet het er fris uit. En je strand-lichtje ziet er ook heel leuk uit, zo met die schelpjes. Leuk gedaan!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie tuin heb je. Ziet er allemaal zo lekker fris uit. Onze leiplatanen beginnen nu ook te komen. Ik dacht even dat het niet goed was gegaan, maar gelukkig komen er toch blaadjes aan. Leuke blog heb je trouwens. Ik ben je gaan volgen hoor, dan hoef ik niets meer te missen. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooie tuin Patricia! Zelf hebben we ook een plantaan staan, die worden zo mooi in de zomer! Lampje eronder en dan ziet het er s'avonds hartstikke sfeervol uit! Ben benieuwd hoe jouw plantaan erbij komt te staan!

  BeantwoordenVerwijderen