woensdag 1 mei 2013

Voorjaarskleuren met zomergevoel


Wittinten in huis
Koninginnedag, koningsdag, kroningsdag

Na een zonovergoten koninginnedag 2013 vandaag nog eens verwend met een strak blauwe lucht. Gisteren op de laatste koninginnedag al vroeg opgestaan om naar de vrijmarkt in Dokkum te gaan. Niet om daar landelijke woonaccessoires te verkopen, maar net als zovelen gewoon speelgoed zoals spelletjes, knuffels en kinderboeken. Superleuke dag gehad. Natuurlijk wat centjes verdiend, maar die ook alweer uitgegeven, want ja, je moet tenslotte ook eten op zo'n dag ;-)

Vijver

Vanochtend wakker geworden en wat viel mij op? Het waterniveau van de vijver was aanzienlijk gedaald. Nu is het heerlijk weer, maar zoveel water verdampt er nu ook weer niet. Wat bleek? De vijverpomp was dichtgeslibt en pompte dus het water uit de vijver. Je zult net een lang weekend weg zijn en de pomp aan hebben staan...

Veranda met vijver
Vanmiddag dus eerst de pomp schoongemaakt en de vijver bijgevuld. Dan kijk ik eens rond en word ik weer zo blij van die mooie groene kleuren die weer helemaal terugkomen. Ik kreeg echt een beetje dat zomergevoel.

Appelboom

Onze tuin is echt een groene tuin zoals ik wel eens eerder heb geschreven. Groen en wit zijn de kleuren bij ons in de tuin, met veel heggen en bomen. Het enige wat ik nog graag eens wilde planten zijn appelbomen. Vanmiddag dus twee (kleine) appelboompjes gepland, en nu maar hopen dat we over een paar jaar onze eigen appels kunnen eten. We zullen zien.

Voorjaar en voorjaarskleuren

Prachtige Magnolia tegen blauwe lucht
Over bomen gesproken, bij ons in het dorp staat ergens in een tuin een prachtige Magnolia. De kleuren zijn echt heel erg mooi en in kon het niet laten om er foto's van te maken. De mooie roze bloemen tegen de blauwe lucht, daar word je toch helemaal blij van? Mijn hubby was eerder deze week aan het wandelen geweest met de hond en ontdekte een eendennest in de wal buiten het dorp. Nou ja, eigenlijk ontdekte onze Cocker Spaniel deze. Gelukkig was hij aangelijnd, want hij is gek op eieren. Wanneer de kippen bij ons ergens buiten de ren een ei leggen in de tuin, dan is ie er als de kippen bij, en geloof me, je bent altijd te laat, want dan heeft ie zijn vondst al lang binnen.

Eendennest met 9 eieren
Bij het eendennest had de hond geen kans, en vandaag is mijn man weer wezen kijken bij het nest. Moedereend zat stilletjes op haar nest met negen eieren. Nu maar hopen dat niemand het kan vinden en dat de kuikentjes de kans krijgen uit het ei te komen. Wordt vervolgd dus, want we gaan wel regelmatig even kijken. Mischien volgen er dan nog foto's van de kuikentjes in het nest.

Landelijke Veranda

Buxus in de vorm van een eend
Nu de vijver weer gevuld is heb ik ook weer nieuwe foto's gemaakt van onze veranda in landelijke stijl. De keuze om het houtwerk in de tuin wit te verven verplicht je wel om dit ook bij te houden. Dat is een nadeel, maarja, je moet er wat voor over hebben. Deze zomer staat op de planning om alles weer licht op te schuren en te voorzien van een nieuwe laag witte beits. Genoeg te doen dus, aangezien onze veranda, schuur, het speelhuisje en het hekwerk allemaal in deze witte kleur zijn gebeitst. Oh ja, let je ook even op mijn trots, de buxus die is gesnoeid in de vorm van een eend die naast de vijver staat ;-) ?

Deze keer heb ik extra veel foto's geplaatst, en ik hoop dat je erdoor geïnspireerd raakt en misschien leuke ideeën opdoet voor jouw tuin.

Groetjes PatriciaMini viooltjes aan de veranda

Doorkijkje vijver met veranda

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke veranda heb je toch, lijkt me echt zo leuk om daar lekker te zitten. Met zo'n prachtige vijver vlak bij, een plaatje. Het ziet er naar uit dat het straks weer een lekker weekend wordt. Lekker genieten van je tuin.

  Lieve groet, Roelie de hortensiatuin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke doorkijkjes in je tuin, de veranda lijkt me heerlijk ...
  Lekker om zo even buiten bezig te zijn.
  Leuk dat je ook appelboompjes hebt, leuk om appels te plukken:)

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een heerlijke tuin! Ook de veranda is een plaatje. Hier kun je lekker lange zomeravonden zitten genieten.
  Wat is het weer leuk om alle tuinen te zien groeien en bloeien! Waren we echt aan toe, toch?
  Hopelijk wordt het weer wat warmer, zodat het echte genieten kan beginnen (nadat we alles geverfd hebben, haha)!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh heerlijke tuinplaatjes zeg...
  Hopelijk gaan de appelboompjes goed groeien..
  Lieve groet Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke tuin heb je Patricia. Dat wordt weer genieten deze zomer. Maar goed dat je er op tijd bij was met de vijver! En die buxux is er leuk zeg. Ik ben benieuwd wanneer de eendeneieren uitkomen. Wel bijzonder! Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen