maandag 6 mei 2013

Waterput in de tuin

Het is best droog, maar groeien doen ze!
Heerlijk weekend gehad, en nu de landelijk wonen blog bijwerken. Zaterdag een dagje wezen shoppen en relaxen aan de Noordzeekust. Geweldig vinden we dat, lekker de frisse zeelucht opsnuiven. Gisteren lekker in de tuin gezeten en genoten van de zon.

Voorlopig nog even geen (grote) klussen in huis, de woonkamer staat voor later dit jaar gepland wanneer alles meezit. Daar moet best nog veel gebeuren. Eigenlijk wordt min of meer alles gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ik moet er nu nog even niet aan denken, geeft eerst weer zo'n troep, dus dat zien we later wel.


Waterput / Welput

Waterput met oude waterputemmer
Dit jaar voor het eerst weer gebruik gemaakt van het kraakheldere water uit de waterput of welput. Wat het eigenlijk precies is weet ik niet, maar het is echt ideaal voor het water geven van de bomen en planten. De oude waterputemmer is nog van mijn oma geweest die deze vroeger voor dezelfde doeleinden heeft gebruikt. We hebben een behoorlijk lang touw aan de emmer, want de put is echt diep. Hoe diep weet ik niet, dat zal ik nog wel eens testen.


Scherven brengen geluk

Decoraties
Een paar weken geleden een ongelukje met de foto's in de hal gehad. Daar had ik verschillende lijsten met foto's staan, en daarvan hebben er drie de zwaartekracht met succes getest. Eentje staat er nog, en nu heb ik er maar wat andere woonaccessoires bijgezet en natuurlijk weer lege lijstjes die gevuld moeten worden.

Fijne week allemaal.

Groetjes Patricia

De zomer zelfs al een beetje in huis gehaald


3 opmerkingen:

 1. Zo te lezen heb je een grote klus binnenkort aan de woonkamer. Het is wel leuk he, om plannen te maken. En als het dan straks klaar is lekker genieten. Maar eerst even genieten van het heerlijke weer deze dagen.

  Lieve groet, Roelie de hortensiatuin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht dat jij het binnen allemaal juist zo mooi voor elkaar hebt of vergis ik mij nu ;-). Hoe dan ook, de knop moet om zodra je er mee aan de slag gaat, dan valt het meestal wel mee. Wij vonden het vijf jaar geleden bijna jammer dat het klussen in de woonkamer klaar was, we hadden een aantal weken een soort café in de woonkamer gemaakt...alleen een lange eettafel met stoelen en de tv stonden ons ter beschikking. Daar hebben we de nodige uurtjes aan doorgebracht en dat was heel gezellig.

  Wat leuk dat jullie nog een oude put in de tuin hebben, dat klinkt best romantisch ;-).

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat er even tijd is om buiten aan de slag te gaan.
  Leuk je mooie put, helder water uit de grond is zo mooi om te zien, mijn ouders hadden ook een put en daar genoot ik altijd van.

  Geniet nog van de mooie dagen.

  Lieve groet,
  Eefie

  whats-inaday.blogspot.nl

  Ik zie dat jij mijn posten nog steeds niet binnenkrijgt, jammer zeg, op bovenstaand adres lukt het wel:)

  BeantwoordenVerwijderen