zondag 26 mei 2013

Woonaccessoires voor ieder jaargetijde

Lantaarn Riviera Maison met druiven
Het is nog steeds geen weer om de kussens weer tevoorschijn te toveren en lekker buiten te zitten. Gisteren kwam het kwik niet hoger dan 9 graden, niet normaal voor deze tijd van het jaar. Je hoort toch lekker buiten op het terras te zitten in deze tijd van het jaar?

Woonaccessoires voor ieder jaargetijde

Druiven
Het weer heeft me niet weerhouden om in de supermarkt lekkere druiven te kopen. Heerlijk vind ik dat wanneer je buiten in het zonnetje zit. Nu even niet dus, en ik heb van de nood een deugd gemaakt en enkele foto's gemaakt waar de frisse groene kleur van de druiven mooi wordt uitgelicht. Lantaarns zoals op de foto kun je eigenlijk in ieder jaargetijde wel gebruiken. Door de lichte achtergrond en het groen van de druiven krijgt het geheel toch een uitstraling die past bij de lente of zomer. Door gebruik te maken van enkele natuurlijke producten, echt of namaak,  die passen bij de tijd van het jaar, kun je de meeste van je landelijke woonaccessoires het hele jaar door prima gebruiken. Dat geldt in dit geval niet voor de natuurlijke producten uiteraard, deze ga ik opeten ;-)

Blauwe regen

Blauwe Regen
Wanneer je de afgelopen dagen naar buiten ging werd je vaak geconfronteerd met, jawel, regen. Op het moment dat ik zelf naar buiten stap wordt ik ook geconfronteerd met regen, maar dan met Blauwe Regen. Dit jaar lijkt ie mooier te worden dan ooit tevoren. Ik heb de Blauwe Regen vorig jaar rigoureus teruggesnoeid, waardoor het vorig jaar niet zo mooi was, maar dit jaar krijg ik er veel voor terug zoals je kunt zien op de foto's.  Nu loopt ie prachtig door tot boven onze achterdeur.

Iedereen een fijne zondag, lekker warm binnen bij de kachel in mei ;-)

Groetjes Patricia8 opmerkingen:

 1. Ik zie dat jouw blauwe regen al blad heeft. De mijne heeft allen nog maar bloemen. Wat een verschil. Het is een prachtige klimmer die ook nog eens heerlijk ruikt.

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier werden we onverwacht in de tuin op blauwe regen getrakteerd, ik heb er gisteren ook foto's van gemaakt. Dat is eigenlijk de enige vorm van regen die ik in de natuur op prijs stel, of het moet nattigheid zijn na lange droogte...dat is tenminste nog goed voor al het groen. En druiven...lekker!!

  Lieve groet, Ingrd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm, die druiven zien er lekker sappig uit! Mooie foto's ervan gemaakt. Smaken ze volgens mij dubbel zo lekker!
  Je blauwe regen staat er mooi bij. Je hebt idd al veel blad. Bij ons hier en daar een blad, maar ook nog geen bloem : (
  Hopelijk ligt het aan het slechte weer en herstelt dat zodra we weer wat temperaturen krijgen die bij de tijd van het jaar horen!
  Geniet ondertussen wel van jou blauwe regen!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwww je blauwe regen... Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een plaatje zo samen met de druiven, ze zien er heerlijk uit.
  Nu binnen maar veel decoreren, want buiten blijft het toch
  nog te koud en de zon is schaars.

  Fijne week en lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig.....fris wit en fris groen.....
  Geeft toch wel een zomergevoel...vind je laatste foto helemaal het einde.....

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een prachtige! Bij ons in de tuin is ie nog niet zo ver. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tegen ons is altijd gezegd: je mag de blauwe regen niet snoeien! Zo eigenwijs als we zijn, hebben wij hem vorig jaar ook drastisch teruggesnoeid, met als resultaat dit jaar ook één grote bloemenpracht! Mooie foto's weer!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen