vrijdag 14 juni 2013

Bloembak

Bloembak steigerhout

Bij ons in de tuin staan op verschillende plekken bloembakken met een buxusbol er in. De bloembak op de foto heb ik al jaren, en deze wordt er ook niet bepaald beter op zoals je kunt zien op de afbeelding. Ook begint "dit jasje" een beetje aan de krappe kant te worden voor de buxus. Tijd voor een andere bloembak dus.

Niet met elkaar eens...

Een grotere bloembak moest er komen, dus op zoek. Ik kon niet echt iets vinden waarvan ik zei, wauw, dat is hem. Dus wat doe je dan? Hubby weer even lief aankijken of ie er eentje wil maken. Dat vind hij wel leuk om te doen, dus dat was niet zo'n probleem. We waren het alleen niet helemaal met elkaar eens deze keer... Gebeurt niet zo vaak hoor, maar ik wilde gewoon een simpele kubusvormige bak, zonder franje. Hij vond van niet, want hij had ook al latjes meegenomen om er kruizen op te maken en deze wit te verven. "Past mooi bij de rest van de tuin", voet bij stuk gehouden, en nu dus gewoon gelaten zoals ie nu is en laten vergrijzen door de invloeden van het weer. Het is wel een grote bloembak, en wanneer deze eenmaal gevuld is, is hij echt niet meer te tillen. Wieltjes zijn geen optie, omdat ie in het grind staat. Op een goede plek neerzetten dus, en laten staan waar ie staat.

Dorpsfeest

Dit weekend is het dorpsfeest bij ons in het dorp, supergezellig. Ik zit in het feestcommissie en ben dus nagenoeg bij alle activiteiten te vinden de komende dagen. Veel van de activiteiten vinden buiten plaats, dus een lekker weertje is mooi meegenomen. Vandaag ziet het er in ieder geval goed uit en is het dus goed toeven op het feestterrein. De vlag wappert bij ons thuis heerlijk in de zon zoals je kunt zien op de foto. Iedereen alvast een heel fijn weekend gewenst.

Groetjes PatriciaOok in huis weer wat sfeer aangebracht met een boeketje pioenrozen. Ze zitten nu nog in de knop, maar de eerste knoppen komen alweer uit (foto is van gisteravond).


Een "Musthave" zal ik niet zeggen, maar een mooi wandrek heeft toch altijd wel iets. Je bent deze wel eens eerder tegengekomen op ons blog. De accessoires wissel ik nog wel eens. De praktische zaken, zoals de tassen voor "old plastic bags" laat ik meestal sowieso hangen. Nieuw zijn de broodplanken en de grote glazen pot met klosjes er in.


De terrine op de afbeelding gebruik ik eigenlijk alleen ter decoratie. Tesamen met een paar borden en rieten schaal is het toch een mooi geheel in landelijke stijl.

3 opmerkingen:

 1. In deze fraaie bak kan de buxus voorlopig wel even vooruit! Mooi hoor! Veel plezier dit weekend met alle activiteiten!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi bloembak, fijn vindt je niet zo'n handige man?

  Gezellig weekend, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke post! Mooie bloembak geworden, hier kan je buxus wel verder in groeien ;) Veel plezier op het dorpsfeest!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen