zondag 2 juni 2013

Genieten van de zon

Genieten van zon en zwembad

Wat een welkome afwisseling, de hele dag buiten in het zonnetje kunnen zijn. We zijn vandaag naar de camping geweest om de verjaardag te vieren van een nichtje. Omdat ze daar ook een zwembad hebben betekent dat natuurlijk zwemspullen mee en zwemmen maar. Nou ja, onze dochter dan. Die gaat al weken naar het openluchtzwembad bij ons in de buurt, dus die is wel wat gewend, want in het bad was het wel lekker warm, maar zodra ze eruit was, was het toch wel frisjes.

Hondenmand Landelijke Stijl

Rieten Hondenmand 

Vandaag is onze hond niet mee geweest naar de camping, en wanneer je dan weer thuiskomt gaat ie helemaal uit zijn dak. Dat ie uit zijn dak gaat is niet zo gek, want dat doet ie ook al wanneer je maar tien minuten weg bent, maar dat terzijde. Hij heeft in huis twee opties om te liggen: het hondenkussen in de hal, of de rieten hondmand in de keuken. Leuk zijn ze he? Punt is, hij vindt zelf dat hij veel meer opties heeft: de stoel in de woonkamer, de bank in de woonkamer, de vensterbank in de woonkamer, de vensterbank in de erkerkamer, de klepbank in de keuken, en ga zo maar door. Maarja, kijk maar eens op de foto's, is het geen snoepie? Gelukkig maakt ie niks kapot hoor, dus het is niet echt een probleem.

Hondenkussen in de hal

Heggen snoeien

Eerder deze week heb ik weer behoorlijk veel werk verzet in de tuin. Gras gemaaid, alle buxus weer gesnoeid, en een deel van de Ligusterhagen en Beukenhagen. Ik heb nu iets meer dan de helft gedaan, maar je hebt altijd wel meteen eer van je werk. Het staat altijd zo mooi wanneer de heggen mooi strak gesnoeid zijn. Voor het groenafval heb ik aan één groene container nooit genoeg. Gelukkig heb ik aardige buren die nog wel plaats hadden en waar ik nog wat tuinafval mocht bijvullen.

Decoratie Vogelkooi

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn vriendin een prachtige decoratieve vogelkooi gekregen. Na veel switchen en zoeken waar deze het best tot zijn recht kwam, staat ie nu op de bijzettafel in de woonkamer. De kooi is al zo mooi van zichzelf, dus niet teveel "aankleden" vond ik zelf. Er staat nu één kaars in en een bloemenlint, waardoor het een rustig ogend geheel blijft.

Fijne zondagavond gewenst.

Groetjes Patricia
Decoratieve Vogelkooi

Vogelkooi in Landelijke Stijl met kaars

3 opmerkingen:

 1. Zodra de zon hier vandaag weg was - en dat gebeurde regelmatig - was het toch meteen een stuk frisser, een zwembad was voor mij toch nog teveel (of juist te weinig ;-)) van het goede geweest.

  Fijn dat de buxus er weer strak bij staat, ik heb gisteren één grote buxusbol gesnoeid, maar mijn arm deed vannacht zoveel pijn, dat ik nummer twee nog maar even doorschuif.

  Leuk vogelkooitje, staat sfeervol!

  Ik wens je een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het snoeiwerk moet bij ons ook nog gebeuren, wat een klus elk jaar. Maar dan ziet het er weer prachtig uit. Jullie hond heeft een paar prachtige plekjes in je huis.

  Fijne week, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De wind was idd nog wat aan de frisse kant maar het zonnetje daarintegen overheerlijk. Wat een mooie lieve hond hebben jullie. Hij/zij heeft een mooie plek gekregen.

  Lieve groetjes
  Wenxx

  BeantwoordenVerwijderen