zondag 23 juni 2013

Kleuraccenten in huis en tuin

Bloemen op de keukentafel

Op de valreep van het weekend onze landelijk wonen blog bijwerken. Vorige week plaatste ik een foto van de pioenrozen bij ons op de keukentafel. Toen zaten ze nog in de knop, en moet je nu eens kijken. Is het geen plaatje?


Buiten Leven

Afgelopen week hebben we eindelijk twee dagen achterelkaar lekker buiten kunnen zitten tot laat in de avond. Zonder terrasverwarming of de knisperende houtblokken op de vuurschaal wel te verstaan. Reden genoeg voor de eerste barbecue van dit jaar, en dat pas eind juni. Na deze twee dagen was het jammergenoeg ook meteen gebeurd met het mooie weer. Wat een regen, maar vergeleken met andere delen van Nederland viel het hier in het noorden van Friesland nog wel mee. Lekker voor de tuin, maar je kunt ook overdrijven he...

Landelijk Wonen Frankrijk?

Na de barbecue weer een pas op de plaats gemaakt qua eten, maar wel weer heerlijke druiven gekocht. We hebben ze zelf niet in de tuin, maar ik vind het wel prachtig en wie weet komt dat nog eens. Ik moet dan wel altijd meteen denken aan die mooie plaatjes van mooie landelijke boerderijtjes in Frankrijk. Je kent ze vast wel uit de reportages in diverse landelijke woonmagazines. Dat sfeertje vind ik helemaal geweldig. We zijn overigens helemaal tevreden op ons eigen plekje hoor, Friesland past bij ons ;-)


Dat het hier nu toch zomer is kan ik wel altijd meteen zien aan onze vijver. De eerste knoppen van de waterlelies zijn weer opengegaan zoals je kunt zien op de foto. Tussen al dat groen vallen ze heerlijk op. Samen met een behoorlijke hoeveelheid goudvissen geven ze onze vijver toch wat kleur.Fijne zondagavond.

Groetjes Patricia5 opmerkingen:

 1. Wat zijn je pioenen mooi, ik heb hier witte pioenen staan maar die zijn van binnen minder fraai. Hier regent het inmiddels weer, het is zoals altijd het meest besproken onderwerp in het land. Daar doe ik ook aan mee hoor hihi...het is of te warm, of te koud, of te nat of te droog ;-). Het liefst zou ik wekenlang een temperatuurtje hebben van 25 graden met veel zon en elke nacht een bui ;-)!

  Ik wens je een fijne week, ik hoop dat je wat straaltjes kunt vangen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwww je pioentjes zijn heel erg mooi. Ik ben er dol op!! We hebben echt mogen genieten idd van twee prachtige lange zomerdagen/avonden. Idd, tot lekker laat in de tuin. Wijntje en toastje erbij en genieten. Jammer dat het nu weer over is maar over een week begint hier de schoolvakantie en hoop ik nog veel van dit soort avondjes te mogen beleven. Daar gaan we toch voor? Fijne avond.

  Wendy x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige bloemen, zowel de pioenrozen als de waterlelie. Heel mooi hoor. Geniet ervan. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi je pioenrozen. De kleur knalt lekker op het scherm, heel mooi! Tja, en het weer...Wij zoeken binnenkort de warmte op in Frankrijk. Hopelijk kunnen we wat meenemen voor hier in ons kikkerlandje!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je pioenen zijn prachtig, Patricia! En wat fijn dat de waterlelie uitkomt! Blijft toch bijzonder....

  Fijne dag!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen