vrijdag 12 juli 2013

Inspiratie

Woonaccessoires

Soms kom je iets tegen of ben je ergens naar op zoek, en wanneer je het dan tegenkomt, dan kun je het gewoon niet laten liggen. Vandaag was het zo'n dag. Vaak denk je bij woonaccessoires aan relatief kleine objecten, maar dat was nu niet het geval: nostalgische houten roeiriemen, of eigenlijk roeispanen (ik ben geen kenner, er schijnt een verschil te zijn)  met een lengte van 2.40 m. We konden ze overnemen voor een zacht prijsje, dus hebben we het gedaan.


Decoraties nautische stijl

Bij de nautische wereld denk je vast aan fervente watersportliefhebbers, maar ook in het interieur zie je steeds vaker nautische elementen terugkomen en zijn ze een bron van inspiratie voor bijvoorbeeld ontwerpers. Zo ken je vast wel de nostalgische stormlampen met een brocante karakter of de scheepslampen, reddingsboeien en fraaie scheepskompassen. Eigenlijk hebben we tot nu toe niets van deze elementen verwerkt in ons interieur of exterieur, maar de oude roeiriemen vond ik zo schattig, daar vind ik vast een plekje voor.


Houten roeiriemen met een verhaal

Degene die de roeiriemen verkocht had er zo zijn eigen gevoel bij. Ze waren van zijn vader geweest die al was overleden. Hij woonde zelf nog in de woning welke ook zijn ouderlijke woning was. Zijn vader had zijn boot vroeger vlakbij huis liggen om regelmatig te gaan vissen. Door de aanleg van een autoweg was dat op een gegeven moment niet meer mogelijk

De boot van zijn vader had hij al langer geleden verkocht omdat hij er zelf geen gebruik meer van maakte, maar de roeiriemen had hij altijd bewaard en lagen keurig opgeslagen in de schuur. Eerlijk is eerlijk, ze zagen er perfect uit, er was goed op gepast. "Meestal zie je dat het blad van de riem recht is, maar bij deze is ie ook nog mooi gebogen, zie je dat?", zo wist hij enthousiast te vertellen. Overtuigen hoefde eigenlijk niet meer, want het was al meteen duidelijk dat ze er prachtig uitzagen. Bij het inladen in onze auto zuchtte hij letterlijk: "Daar gaan ze dan..". We hebben hem beloofd dat we er goed op zullen passen en dat ze een mooi plekje zullen krijgen. Nadat we ze een klein beetje opgeknapt hebben zullen ze dat ook zeker krijgen.


Iedereen zonnige dagen gewenst en goed insmeren ;-)

Groetjes Patricia

PS Ja, veranda is inmiddels geverfd, mooi wit geworden he? ;-)

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie exemplaren Patricia...met een bijzonder verhaal. Je vraagt je bijna af of de zoon er al wel aan toe was om er afstand van te doen. Gelukkig weet hij dat het bij jullie in goede handen is. De veranda staat zo te zien strak in de verf, daar kun je de komende dagen lekker van genieten...het wordt zonnig!

  Ik wens je een heel fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!! Wij hebben deze ook, samen met een ingegraven boot liggen ze in onze tuin te pronken! Geniet ervan. Lieve-groetjes,Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PRACHTIGE ROERRIEMEN,LEKKER STOER!
  JE VERANDA IS OOK MOOI!
  FIJNE DAG,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig verhaal bij deze prachtige roeispanen!

  Fijne dag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi thuis gevonden voor deze roeispanen met geschiedenis! Ons huis wordt gebouwd op een heerlijke plek, vlak achter de dijk waar de roeivereniging ligt. Beide zijn we fervent roeiers. Ik zie deze prachtige spanen al pronken in onze hal... Zijn ze nog beschikbaar Patricia?

  BeantwoordenVerwijderen