zondag 28 juli 2013

Planten, bloemen verzorgen en een kleine rover

Hortensia Annabelle

Iedere avond ben ik een rondje door de tuin gegaan in de afgelopen weken. Weinig regen en veel zon, dus dat betekent dat de bloemen en planten wel wat extra water kunnen gebruiken.

Hortensia Annabelle, prachtig voor landelijke tuin

Op diverse plaatsen in de tuin hebben wij Hortensia's staan. De Hortensia waar ik voor heb gekozen is de Hortensia Annabelle. Deze kunnen prima in de zon staan, maar om te zorgen dat er van die prachtige grote witte bollen onstaan moet je bij droog weer toch af en toe water geven.

Grote witte bollen van de Hortensia Annabelle

Donkere wolken

Gisteren was water geven niet nodig. Ik heb vele foto's gezien van onheilspellende luchten en veel wateroverlast en stormschade. Op de afbeelding zie je de donkere wolken boven ons dorp. Uiteindelijk viel het qua weer en neerslag reuze mee hier in het noorden van Friesland, maar het leverde wel mooie plaatjes op zoals je kunt zien.

Indrukwekkende wolken boven de torenspits van de kerk

Kleine rover

Op de foto zie je onze jongste kat heerlijk liggen slapen. Het is momenteel een echt nachtdier en overdag met het warme weer ligt ie het liefst de hele dag lekker te slapen. Mocht je komende week vakantie hebben, kijk af en toe even naar dit mooie plaatje en je wordt er vanzelf erg relaxed van ;-)

Heerlijk relaxen met dit warme weer

In tegenstelling tot de kat op de foto, die ongeveer 6 kilo weegt van die mooie grote tijgerpoten heeft (is een kruising Maine Coon en Ragdoll voor de liefhebbers), hebben we ook een veel kleiner exemplaar die er heel onschuldig uitziet, maar juist dat is de echte jager van de twee. Gisteren zagen we haar op een verdachte manier door de tuin rennen, en ja hoor, had ze weer ergens een jong vogeltje te pakken gekregen.

We hebben het vogeltje kunnen redden. Onze achterbuurman heeft een voliere, en ik ben met het beestje naar hem toe gegaan. Hij heeft het beestje liefdevol opgevangen en in een kleine broedkooi gezet. Gelukkig zag je na een paar minuutjes al dat het vogeltje al wat van de ergste schrik was bekomen.

Voor iedereen die nog vakantie heeft, of net heeft gekregen, heel veel plezier en nog een fijne zondag.

Groetjes Patricia


Paarse Clematis tegen de witte schuur in landelijke stijl


Volop Hortensia's rondom de veranda


1 opmerking:

  1. Mooie foto's van je Annabellen. Ook die bij het witte schuurtje is prachtig. Bijzonder sfeervol!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen