zaterdag 17 augustus 2013

Interieurstyling

Tip: sluit eens de kastdeuren, in dit geval van onze tv kast.
Dat oogt al een stuk rustiger.
Een hond als "accessoire" kan natuurlijk altijd ;-)
Styling van je interieur

Je herkent het vast wel. Je staat in een ruimte van je woning en je denkt: "Dit moet anders, maar hoe?". Dat heb ik dus af en en toe ook.

Meestal is het niet eens de indeling van de ruimte, want daar ben ik vaak wel tevreden over. Het heeft dan te maken met het gebruik van woonaccessoires. Het meest lastige is: Wanneer is het teveel en wanneer is het te weinig? In de meeste gevallen is het antwoord eigenlijk teveel. Dat is ook niet zo vreemd, want de spulletjes heb je zelf uitgezocht en zijn ook allemaal zo leuk ;-)

Stylingtip

Wanneer je een ruimte wilt veranderen en je bent wel tevreden over de indeling, maar nog niet met de totale uitstraling, begin dan eens met het verwijderen van alles wat getypeerd kan worden als woonaccessoire. Gewoon alles weghalen. Ga lekker aan de tafel zitten met een kop thee en kijk op je gemak rond in de "lege ruimte" waar alleen meubels staan.

Een stolp of cloche is een ideaal woonacccessoire. Je kunt het eenvoudig stylen naar het seizoen van het jaar.

Vervolgens bekijk je eens rustig welke van jouw woonaccessoires je absoluut terug wilt plaatsen in je interieur. Hanteer daarbij bijvoorbeeld de regel dat het maximaal de helft is van wat er vooraf stond. Waarom? Omdat veel mensen in de tijd daarna toch weer geneigd zijn af en toe nieuwe accessoires toe te voegen, zonder andere te verwijderen (zo herkenbaar, ook voor mezelf hoor hihi).


Misschien herken je bovenstaande wel en doe je het zelf ook zo. Nog nooit geprobeerd? Gewoon eens doen, het is nog leuk ook. Goed weekend allemaal.

Groetjes Patricia

3 opmerkingen:

 1. Ik herken het helemaal, ik vind ook zoveel dingen mooi en dan is de verleiding groot om het huis steeds voller te zetten. Terwijl ik 'less is more' veel mooier vind uiteindelijk. Omdat ik ook regelmatig bij de kringloop een mooie aanwinst scoor, doe ik nu regelmatig iets naar zolder waar de voorraad voor een rommelmarkt staat. Meestal kan ik er voor vragen wat ik er zelf ook voor betaald heb en zo kan ik toch veel wisselen in accessoires.

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ga ik zeker doen! We willen namelijk onze woonkamer omgooien, dit is een pracht idee! Bedankt. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar. Ook ik wil het liever wat rustiger, maar het lukt niet vaak. Er zijn zoveel leuke dingen. En ik kan moeilijk iets wegdoen. Maar het gaat steeds beter. Ik sla het in de kast op en wissel het af, naar seizoen. Maar het blijft moeilijk...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen