zondag 8 september 2013

Keuken, de geur van verse appeltaart

Appeltaart zelf maken

Soms heb je van die dagen, en gisteren was er eentje: ontzettende zin om een verse appeltaart te maken. Alleen al die geur in de keuken is heerlijk. Dik verdiend vond ik zelf. Was namelijk een weekje volgepland met werk en ook tijd vrijgemaakt om samen met andere vrijwilligers twee ruimtes in ons dorpshuis om te toveren in twee leslokalen voor de basisschool in ons dorp.

Onweerstaanbaar, de geur van verse appeltaart

Dit was hard nodig, want de school in ons dorp is qua aantal leerlingen fors gegroeid en ruimtegebrek begon een rol te spelen. De afgelopen week stond in het teken van veel schuren en verven. Intussen is de vloerbedekking gelegd en deze week kunnen de leerlingen gebruik maken van de nieuwe lokalen. Nu maar hopen dat ze het mooi gaan vinden.


Woonmagazines

De zondagochtend was er echt eentje om lekker rustig aan te doen (dat is eigenlijk altijd wel zo). Het heeft hier non-stop geregend tot het einde van de ochtend. Mooi weer om binnen de landelijke woonmagazines door te bladeren. Ik had de Wonen Landelijke Stijl gekocht en en Ariadne At Home lag in de brievenbus, met als extra een bijlage van De Troubadour. Kortom ik heb me wel vermaakt. De middag stond in schril contrast met dit druilerige weer en dus zijn we er even op uit geweest, prachtig zomers weertje zoals je op de laatste foto kunt zien.

Groetjes Patricia


5 opmerkingen:

 1. Ik wilde net mijn blog afsluiten, maar zag toen ineens de appeltaart voorbij flitsen....hmmm....dat wilde ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Ziet er heerlijk uit, gelukkig gaat met er naar kijken geen pondje door het mondje ;-). De beide bladen liggen hier ook, ik ga er zo dadelijk (nog een keer) doorheen bladeren.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja de zondag is altijd heerlijk om even bij te lezen. De woonbladen liggen hier ook op tafel. En dan heerlijk met een stuk appeltaart hm heerlijk. Altijd leuk om zelf te bakken he? Ik vind de geur van appeltaart zo heerlijk. Geniet nog van de zondag he?
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm, dat ziet er heerlijk uit. Ik ruik 'm tot hier!
  Hier viel het gelukkig mee met de regen. Het meeste viel vannacht. En dat was voor de tuin ook wel nodig.
  Net zo nodig, als af en toe een heerlijk stuk appeltaart....
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier kwam gister ook weer van alles uit de oven, heerlijk zo'n zondag met de geur van appeltaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig die appeltaart. Hier werd er vandaag een lekkere cake gebakken maar één van de komende dagen,staat er ook appeltaart op het menu hoor!

  BeantwoordenVerwijderen