zondag 29 september 2013

Werkkamer / Studeerkamer

Werkkamer in Long Island Style

De titel van deze landelijk wonen blogpost is "Werkkamer", en inderdaad, wat hebben we veel gewerkt aan deze kamer. De verbouw van deze kamer ligt alweer een tijdje achter ons, maar zoals ik vorige week al schreef, moesten qua inrichting de puntjes nog op de "i".

Het bureau is inmiddels klaar en staat mooi in het midden van de kamer. Het is geen grote werkkamer, maar we hebben er voor gekozen om het bureau toch midden in de ruimte te plaatsen. Zo heb je zicht op de woonkamer en kijk je ook zo de tuin in.
De kamer is erg licht, omdat deze op het zuiden gelegen is. Daardoor kan het er ook erg warm worden, waardoor zonwering geen overbodige luxe is. Qua uitstraling en kleur past het bureau helemaal in deze ruimte. Ik ben er dan ook helemaal happy mee.

De kamer is qua kleur licht gehouden met veel natuurlijke tinten. Wit, bruintinten en grijs bepalen de sfeer van deze kamer. Kleur aanbrengen vind het het leukste om te doen met accessoires, zoals de blauwgetinte kruik op het bureau naast de tabletstandaard.


Accessoires Herfst

Heel voorzichtig ben ik ook begonnen met het aanbrengen van woonaccessoires die meer passen bij deze tijd van het jaar: Herfst. Ik ben gek op glaswerk en cloches, dat was je misschien wel eens opgevallen.

De mini cloche op de bijgevoegde foto's heeft deze herfstsfeer al helemaal meegekregen. Nu nog bedenken wat ik nog meer wil veranderen.

De afgelopen dagen scheen de zon volop zoals je op onderstaande foto kunt zien. Reden genoeg dus om niet alleen binnen te zijn maar ook nog even buiten te zitten.

Ook vandaag is de lucht hier strakblauw. Dus iedereen heerlijk genieten van dit lekkere najaarsweer en een fijne zondag.

Groetjes Patricia8 opmerkingen:

 1. Wat ziet de werkkamer er mooi uit, de gekozen stijl had ik voorheen ook kunnen kiezen. Ik ben inmiddels meer naar grijs en sober gegaan, maar ik vind dit nog steeds heel stijlvol om te zien. Mijn jongste dochter vindt grijs en sober maar niets, ik denk dat ze na het lezen van jouw post zou zeggen dat ik jouw stijl weer op zou moeten pakken, omdat dat véél mooier is ;-).

  Ik wens je een gezellige zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is jullie werkkamer prachtig geworden, heel mooi en sfeervol.

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zou ik ook graag willen vertoeven! Hij is echt heel mooi geworden, prachtige stijl. Hier werk je met plezier!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een sfeervolle post! Wat is de werkkamer mooi geworden!
  Hier nog geen herfst in huis, ik probeer het nog een beetje uit te stellen, alhoewel het door alle mooie herfstposten wel een beetje gaat kriebelen.

  Fijne week!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou willen dat mijn werkplek @work zo sfeervol was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een mooie werkkamer! Daar werk je voor je plezier;)
  Lieve groet Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk sfeertje zeg. Zo'n werkplek wil iedereen wel hebben. Fijne week, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit! Mooie uitstraling, heel rustig en dat is juist fijn om thuis te werken. Geniet ervan. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen