vrijdag 18 oktober 2013

Dadeltak voor landelijke of brocante sfeer

Dadeltak voor Landelijk Wonen Sfeer

Gisteren heb ik van mijn hubby de dadeltak cadeau gekregen die je op bijgevoegde foto's ziet. Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Dadeltakken worden veel gebruikt ter decoratie, met name om het geheel een meer brocante of landelijke uitstraling te geven.


Hij had daarvoor eerder deze week gebeld met dewoonwinkel.nu in Leeuwarden. Ze hadden net verse dadeltakken binnen gekregen. Ik kende de winkel wel, omdat ik er wel eens met een vriendin was geweest, maar ook die hubby van mij vond het een prachtige winkel. Ben je dus op zoek naar mooie brocante woonaccessoires, dan is het de moeite waard de winkel te bezoeken wanneer je in de buurt bent.

De dadeltak zal tijdens het indrogen veranderen qua kleur, van frisgroen naar heel donkerpaars tot bijna zwart. Voor het drogen heb ik de tak een plaatsje gegeven bovenop het vitrinekastje in de woonkamer. Ik hou je de komende weken op de hoogte om je te laten zien hoe de dadeltak gaat veranderen.


Verder deze week ook een paar kleine dingen veranderd om meer in de herfstsfeer te komen. De mini-lantaarntjes van Riviera Maison, Stanford Hurrican Mini, vond ik zo cute.


Ze zijn ideaal voor met name theelichtjes, en daar gebruiken we er nogal wat van in de herfst- en wintermaanden, dus deze vinden hun plekje wel weer in ons interieur.


Little Treasures

Woonaccessoires voor de diverse seizoenen liggen bij ons keurig opgeborgen in de klepbank die bij ons aan de keukentafel staat in de woonkeuken. Eigenlijk hét zitelement wat het meest wordt gebruikt, ondanks het feit dat dit niet meest comfortabele zitelement is.


Maar goed, het doet dus ook dienst als plek voor "little treasures" met vooral accessoires voor de diverse seizoenen. Daar vond ik dan ook weer de grote denneappels die je ziet op de bijgevoegde foto's.

Iedereen alvast een heel fijn weekend gewenst.

Groetjes Patricia4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er sfeervol en gezellig uit!
  Ze blijven mooi en decoratief, die dadeltakken!
  Gezellig hoor al die sfeerverlichting. Ze zijn leuk die mini-stolpjes van Riviera, zelf heb ik ze in twee maten, maar dan dus groter!

  Fijn weekend!
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig kocht ik gisteren ook een verse dadeltak. Niet de eerste hier in huis, maar ze blijven zo mooi en zijn zo decoratief...er kon er vond ik nog wel één bij ;-). Lief dat je man er één voor jou gekocht heeft!

  Sfeervolle waxinehouders, hier gaan ook 's avonds altijd de kaarsjes aan (overdag kan ik het vaak ook al niet laten ;-)).

  Fijn weekend en een lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd naar je dadeltak. Het ziet er allemaal heel sfeervol uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb gisteren ook net en nieuwe dadeltak gekocht. Deze was wel al langzaam aan het verkleuren, maar dat vind ik niet erg. Ze blijven mooi.
  Ook hier vliegen de waxine-lichtjes en kaarsen er snel doorheen. Zakken vol! Maar zonder kaarslicht kán ik niet! Als je naar je mooie sfeervolle foto´s kijkt, krijg je toch meteen zin om snel weer een kaarsje aan te maken...
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen