vrijdag 11 oktober 2013

Rieten Mand met Haardhout als Decoratie

Eenvoudige decoratie landelijke stijl

De wind raast letterlijk rondom ons huis deze ochtend, vergezeld van af en toe een flinke regenbui. Wat kun je dan beter doen, dan wat onze kat doet, zoals je op de onderstaande foto kunt zien? Nou, het ziet er erg verleidelijk uit, maar ik moest gewoon naar mijn werk vanochtend.

Harde wind en regen, wat doe je dan? Juist ja...

Warme landelijke sfeer

Niet iedereen heeft de beschikking over een openhaard of houtkachel, wij ook niet. De marmeren schouw die je wel eens op deze landelijk wonen blog voorbij hebt zien komen, is gebouwd rondom een gashaard Dat ziet er natuurlijk ook gezellig uit, maar nog leuker vind ik het om het verder aan te kleden.

De haard op de achtergrond is een gashaard, maar de rieten mand met houtblokken past er als decoratie prima bij.

Een paar jaar geleden kocht ik bij een tuincentrum deze rieten mand voor houtblokken. Onze buurman van destijds had een boomrooierij en verkocht haardhout. Nu vinden wij een houtkachel echt prachtig, maar het heeft tot dusverre nooit onze prioriteit gehad om er eentje te kopen en te installeren. Een goede klant had hij daarom niet aan ons met onze gashaard, en de houtblokken die je op de foto's ziet hebben we van hem gekregen.

Het haardhout is na die jaren in ieder geval kurkdroog..

Functioneel en decoratief

De mand met haardblokken is natuurlijk functioneel wanneer je zelf een openhaard of houtkachel hebt, maar het is vooral ook een decoratief object. Dat laatste is het dus bij ons. De rieten mand staat bij ons altijd naast de schouw. Het ademt een heerlijk warme landelijke sfeer uit, en het is net echt ;-)

Ik hoop dat je het een leuk decoratie-idee vind. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld zelf van hout een kistje of kratje te maken voor het haardhout, en dit vervolgens gebruiken als decoratie. Zo kun je er ook nog eens helemaal je eigen stijl in kwijt. Iedereen een fijn en lekker warm weekend gewenst.

Groetjes Patricia

Zie jij haardhout in een rieten mand, of zie jij warmte?

7 opmerkingen:

 1. Het staat inderdaad decoratief, een kop warme chocolademelk erbij met een warm plaid en het plaatje is compleet. Alleen hebben wij hier alleen radiatoren, dus dan lijkt het nooit echt. We hebben dan ook geen houtblokken in huis, maar veel kaarsen...dat kan ook ;-).

  Fijn weekend Patricia! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben wel een houtkachel en ik moet zeggen: top-investering! Zo in de tussenseizoenen doet hij elke dag dienst. Even lekker opwarmen, niet alleen door de echte warmte die er van af komt, maar ook alleen al door naar die heerlijke vlammen en als het nog beter gaat, het gloeiende hout te kijken. Het knisperen maakt het plaatje compleet. En het mooie van die kachel zijn de deurtjes: je hoeft niet te wachten tot het vuur is gedoofd als je toch wat eerder naar boven gaat. Geeft toch een veiliger gevoel. En natuurlijk geen rookvorming in de kamer!
  Alleen de houtmand raakt geregeld leeg...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maakt niet uit, houtblokken in een gezellige rietenmand staan heel sfeervol in een landelijke inrichting! Geniet ervan. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja het is wel gezellig een houtkachel . Maar zo met de houtblokken in die leuke mand creëer je toch een gezellig sfeertje. Laat het dan maar stormen en regenen hoor.
  Een fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zou ook leuk staan bij onze elektrische haard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie en praktische houtmand zeg. Heel leuk.

  Fijne week, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n gevulde rieten houtmand is inderdaad een heel mooi decoratiestuk naast de houtkachel. Zeker in een landelijk interieur staat het heel sfeervol. Op mijn website vind je ook heel wat verschillende rieten houtmanden.

  Leuk artikel en vrolijk geschreven ;) Ik had er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan dat men ook rieten houtmand bij een gashaard kan gebruiken, als decoratiestuk dan. Zeer mooi!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen