vrijdag 8 november 2013

Kerstboom Hout

Kerstboom van Hout zelf maken

De laatste jaren zie je steeds meer producten van gebruikt hout of sloophout terugkomen in een landelijk wonen interieur. Dat geldt ook voor de kertsbomen gemaakt van hout. Het is misschien wel een beetje vroeg, het is tenslotte nog maar net november, maar omdat het een DIY projectje betreft plaats ik het nu vast: Je eigen houten kerstboom maken met echte takken. Zo heb je nog voldoende tijd om jouw kerstboom nog voor de kerst inelkaar te knutselen. Mijn hubby heeft onderstaande kerstboom gistermiddag gemaakt. Omdat de schoobordverf vrij snel droogt kun je lekker snel doorwerken en kost het maken van deze kerstboom dus relatief weinig tijd.

Krijtbord

Deze "kerstboom" is eenvoudig om zelf te maken en bovendien niet erg duur. Wat je nodig hebt is een plaat MDF, in ons geval 122 x 70 cm. Deze kun je (meestal gratis) op maat laten zagen in de bouwmarkt. Daarnaast heb je nodig een klein blikje schoolbordverf, kwast, een aantal takken, schroeven om de takken vast te zetten aan de plaat en schroefhaakjes.


De plaat MDF en schroefhaken kostten samen ongeveer 10 euro. De schoolbordverf en kwast hadden we nog in huis. De letters die het woord XMAS vormen zijn gekocht bij Action, volgens mij voor nog geen 2 euro. Op de foto's zie je de niet-gedecoreerde versie van de kerstboom. Zo kun je goed zien hoe deze is gemaakt en het ging me iets te ver om deze nu al helemaal in kerstsfeer te brengen, dus dat zien jullie vast later dit jaar.


Door het gebruik van schoolbordverf kun je jouw kerstboom een geheel eigen sfeer geven. Laat je kids bijvoorbeeld mooie tekeningen maken rondom de kerstboom. Of je laat ze de kerstballen zelf intekenen, dat kan natuurlijk ook. Ik hoop dat je het een leuk project(je) vindt. Mocht je er zelf mee aan de slag gaan, dan veel succes en alvast een heel goed weekend!

Groetjes Patricia

11 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee, die neem ik mee! Zelf hebben wij geen kerstboom in huis, maar vind dit ook een leuk idee voor de kaarten die je krijgt om op te hangen! Super, dankjewel. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! ik had gisteren takken gesprokkeld om verschillende kerstboompjes te maken. Vind dit idee met schoolbordverf ook erg leuk!

  Fijne dag!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk idee om te onthouden. Meestal doe ik wat gezelligs met lapjes. en geen boom. Maar dit is een leuk alternatief.
  Fijn weekend
  ]groetjes nneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee!!Echt om te onthouden!
  Fijn weekend!
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een erg leuk idee, Patricia. Mijn man vindt het opzetten van de boom nooit echt leuk, dus ik denk dat hij over jullie boom ook heel enthousiast is ;-).

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat origineel, ik ga het denk ik in een nadere vorm maken, bedankt voor het voorbeeld, echt leuk
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee en weer eens wat anders. Geen gezeul van een zware boom, geen naalden die vallen en je hebt er eigenlijk altijd wel ergens een plaatsje voor. Het idee om er kaarten in te hangen vind ik ook leuk. We zijn weer geïnspireerd...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal leuk, hoewel ik vrees dat de pubers hier een echte boom willen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is wel een heel leuk idee, maar er gaat toch niets boven een echte boom vind ik persoonlijk. Al vind ik die lichtjes erin hangen wel een crime. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een origineel idee, Patricia....kei leuk zeg! Ik hou het in gedachten!
  Fijne avond!
  X Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,
  Ik heb je gevonden via de Landelijke stijl Decoreren...leuke blog...ik ga je volgen hoor.
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge
  www.mychoice-inge.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen