donderdag 21 november 2013

Kerstfair en Vogelvoer DIY

Vogels bijvoeren

Nu het weer kouder wordt vind ik het belangrijk maar vooral ook leuk om ook de vogels weer bij te voeren. Ik doe dat ieder jaar. Meestal hang ik enkele vetbollen in de bomen of van die pinda's die je aan een koord rijgt. Maar dit jaar: een echte vogeltraktatie.


Vogelvoer-idee zelf maken: Kopje thee met cupcakes

Dit jaar wilde ik ook eens iets anders in de tuin. Via een artikel in de laatste editie van het landelijk wonen magazine Decoreren Landelijke Stijl kwam ik op het idee van het kop en schoteltje gevuld met vogelvoer. Het kopje heb ik met Polymax op het schoteltje gelijmd en vervolgens goed laten drogen. 


In een steelpannetje heb ik een blokje frituurvet gesmolten. Zorg er wel voor dat je kiest voor ongezouten frituurvet. Vervolgens heb ik vogelzaad toegevoegd. Gewoon net zoveel toevoegen totdat je een mooie dikke substantie hebt. Daarna giet je een deel in het kopje. Door vervolgens je creatie rechtop te zetten op het schoteltje, loopt je vogelvoer mooi in het schoteltje zoals je op de foto's kunt zien. Je laat zowel het kop en schoteltje als de cupcakes een nachtje in de koelkast staan, en klaar is je "doe het zelf vogelproject".


Succes gegarandeerd overigens, want het hing nog maar net in de boom, of de ene na de andere vogel bracht een bezoekje aan onze tuin. Het meeste zie je bij ons koolmeesjes, pimpelmeesjes en roodborstjes, maar gisteren heb ik ook een specht bij ons in de tuin gespot (nee, helaas geen foto, volgende keer beter).


Kerstsprokkelfair Ryptsjerk

Vandaag een bezoekje gebracht aan de Kerstsprokkelfair in Ryptsjerk of Rijperkerk. Ieder jaar vindt deze fair plaats en net als vorig jaar was ook dit jaar het thema Anton Pieck. De gehele kerstfair, inclusief de standhouders zelf, ademen "de sfeer van toen". Je vindt er diverse stands met landelijke en brocante woonaccessoires, maar ook heerlijke warme winterse kleding en natuurlijk een hapje en drankje. De Kerstsprokkelfair is er nog tot en met zondag aanstaande. 

Alvast een goed weekend gewenst.

Groetjes Patricia

11 opmerkingen:

 1. Dit idee vond ik ook zo leuk toen ik het zag in D.ecoreren L.andelijke S.tijl! Ik denk dat de vogels in je tuin heel blij zijn met jouw initiatief. Een high tea for birds...best bijzonder ;-).

  Fijne avond. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee, ik zag het ook al voorbij komen in decoreren landelijke stijl.
  De vogels zullen er wel blij mee zijn.
  Liefs Pateicia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, die vogeltjes kunnen smikkelen in stijl! Heel leuk idee om de kopjes vast te plakken op het schoteltje. Ziet er heel apart uit!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee en wat een leuke kopje.....zo met het schoteltje kunnen ze er super makkelijk van eten.....
  De winter kan beginnne ;)

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héél leuk wij hebbenhet hier ook in de boom hangen !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De vogels zullen genieten als ze op deze manier verwend worden!!!

  Live groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dat leuk gedaan. Zo lok je de vogeltjes wel in je tuin he?
  Een fijn weekend.
  Liefs anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker voor de voges, maar zeker zo gezellig om zelf naar te kijken, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend leuk idee. En om het voer in cupcakevormpjes te strooien is ook erg leuk gevonden. Fijne zondag nog en geniet van de vogeltjes. Groetjes, nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe bevestig je kop en schotel aan elkaar? Dat moet toch vastgelijmd zitten lijkt me?

  BeantwoordenVerwijderen