vrijdag 6 december 2013

Springtij

Springtij

Een fikse najaarsstorm gecombineerd met springtij. In 2006 zorgde dat ervoor dat de paarden die buitendijks stonden bij Marrum in Friesland wereldnieuws werden. Gelukkig zijn daar nu geen paarden te zien, maar het blijft indrukwekkend om te zien hoe het water bezit neemt van het Noorderleech.

Noorderleech Marrum

In dit artikel toont de eerste foto het gebied waar mijn hubby vanochtend deze foto's maakte. Je ziet dat de bovenkant van de dobbe nog zichtbaar is, de rest staat onder water.


Wanneer je achter de zeedijk loopt of rijdt zie je bovenop de dijk, waar normaal gesproken de schapen grazen, talloze hazen en konijnen die zijn gevlucht voor het opkomende water. 

Groetjes Patricia

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig lijkt het met de overstromingen wel mee te vallen. Voor degenen die in de risicovolle gebieden wonen zal dat een flinke opluchting zijn geweest.

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft altijd spannend wanneer je dichtbij het water woont. Wij hebben daar op de Veluwe geen last van en de storm viel ook wel mee!
  Maar je kunt er wel mooie foto's van maken!

  fijn weekend
  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hier in Utrecht is het ook best hevig te keer gegaan. Maar als je zo dicht bij het water woont kan ik me voorstellen dat het spannend is. Wat een mooie foto's heeft hubby gemaakt.
  Een fijn weekend, Liefs anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd spannend hoor op zulke momenten, ik herken er iets in als de rivieren bij ons hoog water hebben, wij wonnen tussen twee rivieren in, ik vind het altijd spannend hoe ver het water komt.
  Gelukkig voor jullie viel het nu mee.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen