zondag 1 december 2013

Vitrine als Decoratief Woonaccessoire

Vitrine

Al een tijdje was ik op zoek naar een soort mini-vitrine om mee te decoreren. Wat je momenteel veel in de winkels ziet, zijn hoge windlichten in alle soorten en maten, welke kunnen worden gestyled. Ik vind ze erg leuk hoor, zelf heb ik er bij ons op de overloop ook altijd eentje staan, maar dat is niet het type waar ik naar op zoek was.


Op de foto zie je het hoge windlicht. Het is ruw geschilderd om het geheel wat doorleefder te laten lijken.


Savon de Marseille

"Moet ik voor de foto het oude windlicht nog een beetje stylen voor ik het op ons blog plaats?" Op zoek gegaan dus, en zo kom je weer eens wat tegen, bijvoorveeld dit stuk zeep van Savon de Marseille. Dat ruikt altijd zo heerlijk en bovendien vind ik deze zeepjes altijd bijzonder decoratief.

Musthave is misschien teveel gezegd, maar ze zijn wel erg decoratief deze zeepjes van Savon de Marseille, en ze ruiken bovendien erg lekker.

Kweekkas als decoratie

Het type mini-vitrine (ik weet ook niet hoe ik het anders moet noemen) waar ik naar zocht, moest juist wat lager zijn. Meer het idee van een kleine vitrine die je soms wel op de toonbank in een winkel ziet staan. Ik wilde het namelijk plaatsen in onze open kast in de woonkeuken.


Met één zo'n object op een plank blijft het geheel toch rustig, maar kun je de vitrine naar hartelust veranderen naar jouw smaak. Op de onderste plank staat nu dus deze kweekkas, want dat is het eigenlijk. De voorzijde is voorzien van schoolbordverf, zodat je jouw vitrine ook nog eens een persoonlijk tintje kunt meegeven.

Kweekkastje als decoratieve vitrine in de kast

Ik heb deze nog niet in kerststijl gedecoreerd, maar wel in najaarsstijl. De kerstdecoraties komen er hier doorgaans pas in wanneer de Sint vertrokken is.

Een nostalgische slee als decoratie 

Ik hoop dat je weer wat inspiratie hebt opgedaan en voor nu een fijne zondag allemaal.

Groetjes Patricia

Deze grachtenpandjes met klokgevel en trapgevel kocht ik op een winterfair. 's Avonds een sfeervol plaatje wanneer het theelichtje erachter brandt.

7 opmerkingen:

 1. Leuk je kweekkastje...sfeervol gedecoreerd ook.
  ik heb ook even je vorige post gelezen, dat was een gezellige fair...zag er heel mooi uit.
  In orvelte ben ik weleens geweest, lang geleden...perfecte locatie voor een winter fair.
  Je grachtenpandjes zijn ook leuk vooral als de lichtjes branden.
  Fijne Zondag.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om een kweekkastje voor dit doel te gebruiken, het is heel er leuk zo en je kunt er zo heerlijk me variëren.
  Je lantaarn is ook mooi, ik heb er hier ook één staan, ik heb er nu gewoon een aantal dikke kaarsen in staan, met kerst voeg ik wat natuurlijk decoratie, mos en kleine balletjes, toe.

  Fijne dag nog en een lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee zo .. en heerlijke sfeerfoto's ..

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, zo'n kastje om de fraaiste spullen in te etaleren.

  Een fijne week Patricia! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die huisje ook zo leuk. Ik heb vandaag diverse exemplaren in mijn handen gehad bij het tuincentrum.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg dat kweekkastje, daar kun je iedere keer weer wat leuks van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een sfeervolle foto's!

  Je mini vitrinekastje vind ik mooi.

  Fijne dag,

  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen