zaterdag 4 januari 2014

Fauteuil, afneembare hoes zelf verven

Woonkamer

Op de onderstaande foto zie je een gedeelte van onze woonkamer. Het geeft ook wel weer een heerlijk opgeruimd gevoel dat alle kerstspullen weer ingepakt zijn. Daar gaat het alleen nu even niet om. Zie je die fauteuil op de foto? Die ken je vast wel, want deze staat namelijk in menig kamer "all over the world".

De fauteuil zit heerlijk, maar ligt ook heerlijk. Onze Cocker Spaniel is er gek op zoals je ziet.

Hoes Fauteuil / Stoel zelf verven

Nu hadden wij jaren geleden het briljante idee om als kleur voor deze fauteuil en poef de kleur wit te kiezen. Eerlijk is eerlijk, dat vinden we de mooiste kleur voor deze fauteuil, maarja, hou dat maar eens zo. Je ziet wel dat onze Cocker Spaniel ook gek is op die witte fauteuil. Dat kleed wat er overheen ligt, dat ligt er niet voor de luxe ;-)

De haard weer vrij van kerstspullen, de hond voor het raam in het winterzonnetje en een warme plaid over de bank.

Je kunt de hoezen prima wassen, maar wanneer dat ook niet meer werkt kun je een paar dingen doen: een nieuwe fauteuil kopen, een nieuwe hoes kopen of de bestaande hoes verven. Ik heb gekozen voor het laatste. De wasmachine draait "as we speak". Het is best spannend, want we hebben gekozen voor de kleur "Antique Grey". Er is geen weg terug zullen we maar zeggen, ik hou jullie op de hoogte van het resultaat.

Beetje "rommelen met woonaccessoires"

Nu alle kerstspullen weer veilig opgeborgen zijn in de klepbank (ideaal), is het weer tijd om wat andere woonaccessoires tevoorschijn te toveren. Daarmee ben ik nu een beetje aan het rommelen. Het vaasje "Blossom and Blooms" kocht ik bij Loods 5. Schattig toch?

Klein vaasje, klaar voor de eerste voorjaarsbloemen, maar daarvoor is het nog veel te vroeg.

Fijne zaterdagavond, en zondag natuurlijk.

Groetjes Patricia

13 opmerkingen:

 1. Weet ik nog niet, wasmachientje draait nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend hoor, ik ben heel benieuwd! Ik wil heel graag een stoffen, maar volgens manlief is het niet handig gezien de vlekken die het geeft. Maar wij hebben geen hond en ik zou waarschijnlijk gaan voor een donkere kleur...dan moet het toch te doen zijn ;-)?

  Fijn weekend nog. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me geen probleem Ingrid, en met een donkere kleur moet het helemaal wel kunnen. Dat hopen wij nu ook. Hebben de stoel al jaren. Dochter was toen nog kleiner, we hebben hond die er op ligt en ook de katten. Kan heel wat hebben dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met verven, je laat het wel even zien hè? Wij hadden jaren geleden ook een spaniel, je ziet ze niet zo vaak meer. Toen was het een rage, leuk om er weer eens ééntje te zien!

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oef dat is spannend! hoop dat hij mooi egaal van kleur is geworden. Laat je het resultaat zien?
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat het lukt!
  Wacht af tot je het resultaat laat zien!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend, ben benieuwd hoe de hoes uit de wasmachine komt...
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is vast erg mooi geworden! Ben heel benieuwd

  Fijne zondag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Patricia, wij hebben een stoel en een bank uit diezelfde winkel en ik heb ze ook in antique grey geverfd. Dat ging prima en ik ben er nog steeds erg blij mee. Alleen moet je er rekening mee houden dat de hoes verkleurd, zeker als hij in de zon staat. Succes!
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook hoezen die er niet meer zo mooi uit zien, even wachten naar het resultaat van jou...
  Liefs Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zeer benieuwd hoe de hoes er uit komt te zien. Wij hebben ook zo'n bankje in ons vakantiehuisje staat (wit) Dus als het je lukt de hoes mooi te kleuren dan ga ik er ook voor hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben benieuwd naar de hoes voor je bank. Leuk de foto's met jullie hond. Onze dochter heeft ook een cocker spaniel, Diesel heet hij. Echt een lief beest.

  Lieve groet Roelie

  BeantwoordenVerwijderen