vrijdag 24 januari 2014

Mat of glimmend?

Vrijdagmiddag, en ik ben op mijn gemak aan het dubben aan de keukentafel. Wel doen of niet doen? Voor de erkerkamer hebben we eindelijk een geschikte bureaulamp gevonden. De voorkeur ging uit naar een bepaald type lamp van een Frans merk, maar deze vinden wij allebei toch echt te duur, ondanks dat ze prachtig zijn.

Het glimmende chroom van de bureaulamp misstaat niet in deze kamer, maar een matte donkere kleur is ook wel erg mooi.... twijfel...

Lamp met matte kleur verven of niet?

Het idee is om de lamp die je op de foto ziet te verven met een extra matte verf. Het wordt dan een een donkere kleur in tegenstelling tot het huidige glimmende chroom. Het punt is, nu ik hem zo zie staan, vind ik dit ook wel mooi en de vraag is natuurlijk of het verven van deze lamp wel mooi wordt. Ik denk wel dat de lamp een meer industrieel karakter krijgt wanneer de matte verf is aangebracht. Dat spreekt me dan wel weer aan overigens. De combinatie van landelijk wonen en industriële elementen vind ik juist erg mooi. We dubben nog wel even verder...

Rekje met keukenaccessoires en benodigdheden is verhuisd van keukenraam naar kastje onder het krijtbord.
Verse tulpen

Hubby is nu in de schuur aan het klussen en verven met een klein DIY projectje. Misschien dat ik het resultaat nog dit weekend kan laten zien. Verder ben ik in huis bezig met opruimen en verplaatsen van spulletjes.

Het licht door de ramen maakt dat je nerven van de tulpenblaadjes "kunt lezen".

Daarnaast heb ik de zijden bloemen ingeruild voor verse witte tulpen zoals je kunt zien. Begeleid door het licht wat binnenvalt door de gietijzeren ramen bij ons in de keuken, lijkt het al bijna lente ;-)

Voor nu alvast een heel fijn weekend gewenst vanuit Friesland (waar ik net op de radio hoor dat we de eerste laag sneeuw van dit jaar gaan verwelkomen).

Groetjes Patricia

PS. Mocht je ervaring hebben met het verven van chroom laat het me dan weten in een reactie.

9 opmerkingen:

 1. Ik snap je twijfel helemaal, want ik zou hetzelfde hebben. Ik vind ook beiden mooi. In november heb ik een cloche geverfd, volgens mij was het geen chroom maar de cloche glom net zo als jullie lamp. Ik vind het resultaat nog steeds heel erg mooi, ik ben altijd nog blij dat ik er aan begonnen ben. De foto's staan op mijn blog, dan kun je zelf zien hoe het geworden is.

  Succes met het nemen van een besluit! Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, moeilijk. Zo is de lamp mooi maar ook met een matte verf zal hij stoer zijn. En hoe verf je hem dan, hoe is dan het behandelplan? Ik heb ook nog wel een paar chromen accessoires die ik wel wil veranderen, allen het lef ontbreekt nog! Tips zijn welkom.....

  Fijn weekend!
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb net dezelfde lamp op de bureau staan ,bij mij is ze gewoon glimmend !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag me ook af, of de verf goed blijft zitten want het is toch een gebruiksvoorwerp met veel scharnieren. Als je er niet teveel met de vingers aan hoeft te komen, maakt het niet zoveel uit, maar een bureaulamp is dat toch effe anders. Trouwens ik vind 'm zo ook mooi hoor. Succes met beslissen...
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Zo vind ik de lamp ook wel mooi staan. De foto met de tulpen vind ik schitterend. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou de lamp schilderen. Ik gooi werkelijk overal de krijtverf op. Succes!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lastig...ik vind beide erg mooi! Ben benieuwd wat je gaat doen..

  Fijn weekend!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja wat is wijsheid. Zo vind ik de lamp mooi maar misschien is geverfd nog mooier en dat weet je alleen als je het gedaan hebt. Maar ja als het tegenvalt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dan nog een praktisch argument: op een (donkerdere) matte lamp zie je vingerafdrukken en vlekken misschien iets minder? verven dus!

  BeantwoordenVerwijderen