zondag 16 februari 2014

De eettafel in de woonkeuken, onze centrale plek in huis

Eettafel in de Woonkeuken

Het gaat nu echt opvallen in onze woonkeuken. Wat? Onze eettafel. We hebben de tafel nu al achttien jaar. Na eerst een kleinere grenen eettafel te hebben gehad, is dit de eerste eettafel die we samen kochten.

Onze eerste eettafel die we samen kochten
Zo ongeveer alles in ons interieur is "met ons meegegroeid", maar deze tafel niet. De zes hoge Lloyd Loom stoelen die we erbij kochten hebben we jaren geleden al verkocht. Deze waren donkerbruin van kleur. Nu wordt de ene kant van de tafel opgesierd door een drietal witte stoelen (waren er eerder vier), en aan de andere kant staat onze klepbank.

Kijkje in onze woonkeuken
Met "meegegroeid" bedoel ik natuurlijk qua stijl. De tafel heeft een klassieke uitstraling. De vormgeving is weinig robuust, eerder een beetje "chique", met een roodbruine kleur. Wanneer ik de foto's zo bekijk vind ik het niet storend, maar ik zou het toch wel eens willen veranderen. Ik ben er nog steeds niet aan toe om de kwast te pakken voor deze tafel, maar er komt een dag...

Klassiek bruin met wit
Teddybeer Zelf Maken

Over achttien jaar geleden gesproken, of eigenlijk nog langer, ik denk wel meer dan twintig jaar geleden. Bij het opruimen kwam ik deze teddybeer tegen. Het is mijn eerste zelfgemaakte teddybeer. Misschien niet heel bijzonder, maar ik kan me nog goed herinneren dat ik het destijds ontzettend leuk vond om te maken.

Mijn eerste zelfgemaakte teddybeer
Ik heb het er ook met onze dochter over gehad om zelf een teddybeer te maken, dus wie weet gaan we dat nog samen doen. 

Plaid haken

Voor nu ben ik bezig met het haken van een plaid. Eerlijk gezegd was ik van plan deze te breien (12mm breipennen), maar omdat de grootte van het plaid niet op de pennen paste, heb ik daar van afgezien. Dus haakpen weer tevoorschijn gehaald en s'avonds tijdens het tv-kijken lekker prutsen.

Plaid zelf haken
Fijne avond (en week) gewenst.

Groetjes Patricia

14 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke ruime leefkeuken hebben jullie! Ik vind de klepbank ook zo prachtig.
  Leuk dat je je oude teddybeer weer hebt gevonden. Wat een schatje! Ik heb altijd nog een zwak voor beren.
  Zo te zien wordt je plaid ook erg mooi. Ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat!
  Fijne week. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou de tafel gaan schuren en vergrijzen zodat de bruine tint er nog wel doorkomt. Een plaid haken...dat is wel heel veel werk. Ben benieuwd hoe die straks gaat worden. Succes!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat wordt een flinke maar wel leuke klus om je tafel te behandelen. Ik zou dat ook graag willen maar mijn man staat er niet achter. En wat een klus om zelf een plaid te haken. Ik ben zeer benieuwd hoe die gaat worden.
  Lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke woonkeuken heb je! Prachtig zo met die en suite deuren en kasten. Hier bij ons is de eettafel ook een bedenk-stuk geworden: wel/ niet verven? Maar ik neig meer naar 'wel'.
  Leuk hoe je beer, ook al op leeftijd, met dat brilletje zit. Zeker het bewaren waard!
  Succes met je plaid! Ik zit hier ook al 's avonds een plaid te haken, in Granny squares. Wel heel leuk om te doen. Maar het duurt....
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een prachtige keuken, zo heerlijk ruim! De klepbank vind ik geweldig! Wat leuk dat je eigen teddy-beren kan maken, ziet er ingewikkeld uit! Je plaid wordt vast heel mooi, ben benieuwd!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie keuken !!! Ik zou de tafel denk laten zandstralen , ze is wel héél mooi van model !!!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk om te zien hoe alles met je meegroeit en wat je toen die tijd heb gemaakt, jullie hebt een super mooie keuken ... prachtig die plaid die je aan het haken bent .... geniet lekker van de mooie dingen om je heen met je gezin ... fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat hebben jullie een mooie grote leefkeuken!.
  Er zijn toch altijd dingen die je zelf graag anders ziet...en op een dag komt het er toch van dat je het onderhanden pakt. Ik zou ook weleens een plaid
  willen breien.......inderdaad past het wel op de pennen?
  Zo te zien wordt het wel een mooie plaid!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een woonkeuken staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar helaas hebben we er de ruimte niet voor. Het lijkt mij heerlijk, ik geloof dat ik daar niet meer weg te slaan zou zijn. Ideaal dat jullie er een mooie, lange eettafel hebben staan, daar kun je met een mooi aantal mensen aan zitten.

  Ik vind de zelfgemaakte beer heel geslaagd, ik weet niet of ik dat zo mooi zou kunnen. Je plaid wordt ook prachtig!

  Ik wens je nog een fijne dag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie keuken heb je, en je tafel zou ik wel een andere kleur (grijstint) geven.
  Alleen spannend om de juiste kleur te vinden. Ben benieuwd wat je gaat doen.
  Verder vind ik het een mooi plaid worden hoor! Zo te zien haak je met zpagetti?
  Succes verder!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een woonkeuken, absolute wens hier (maar in dit huisje niet te realiseren) en wat heb jij een geweldige plek zeg, maar ... snap wel dat je toch nog iets aan die tafel wil doen zodat hij net wat stoerder / landelijker wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jullie hebben een prachtige woonkeuken hoor! Ik begrijp jou wel wat de tafel betreft. Wij hebben ook nog een tafel die moet veranderen, maar je wil wel 100% zeker zijn van de verandering vooraleer er aan te beginnen. Succes zou ik zeggen. Vele grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gave keuken Patricia! Het gevoel van het willen veranderen, maar de kwast er niet over durven halen herken ik wel...dat heb ik met een kast hier in huis...gaat ook een beetje om de emotionele waarde, denk ik...

  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt een prachtige woonkeuken! Ik herken je dilemma van de tafel al moet ik zeggen dat het prachtig staat in je keuken. Wij hebben ook een roodbruine eettafel in de woonkeuken. Manlief heeft deze gemaakt van mahoniehouten kerkbanken en het staat echt wel mooi en het is eigenlijk zo zonde om dat in een andere kleur te verven want dan is het authentieke er af....maar dat oude bruin vergrijsde vind ik ook zo mooi....begrijp dus helemaal wat je bedoelt! ;-)
  liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen