zaterdag 1 februari 2014

Stoer Landelijk Wonen

Toch gedaan, ik heb de bureaulamp van een matte verf voorzien. Ik heb best getwijfeld zoals je HIER hebt kunnen lezen. Uiteindelijk past de geverfde versie met zijn industriële look heel goed bij een stoer landelijk wonen interieur. Wat vinden jullie van het resultaat? Zelf vinden we het goed gelukt en zijn we er blij mee. Het is alleen nagenoeg onmogelijk om chroom in één keer dekkend te verven, maar na twee laagjes is het resultaat zoals je op de foto ziet.

Het chroom van de bureaulamp heeft plaatsgemaakt voor een stoere matte kleur grijs.
Kruik en Kan

Als voorbereiding heb ik de bureaulamp alleen vetvrij gemaakt en verder niet voorbehandeld. Wanneer het objecten zijn die je niet veel gebruikt in de zin van dat ze telkens door je handen gaan, gaat dat prima. Vanmiddag ben ik bezig geweest om een kruik en een kan, die ik samen bij de kringloop kocht voor vier hele euro's, ook te voorzien van een eerste laagje matte verf. Daarna vind ik het ook wel weer even genoeg hoor, anders wordt het allemaal zo grijs en grauw ;-)

Het resultaat zien jullie uiteraard hier bij ons op het blog.

Een cloche met klosjes ;-)
Cloche met klosjes

Een paar weken geleden heb ik meerdere klosjes die ik had bijelkaar gepakt, en onder een cloche geplaatst. Een cloche met klosjes, ik vind het leuk staan. Ik heb sowieso wel wat met klosjes en ze komen op meedere plaatsen in ons interieur terug. Inmiddels heb ik er ook eentje geplaatst in het onderstaande vliegenkastje.

In het vliegenkastje staat ondermeer een bol met jutetouw op een klos.
Een bol jute als decoratie

Nu zijn klosjes met kant, touw of garen al een mooie decoratie op zich, maar ik vind zelfs een eenvoudige bol met touw van jute al mooi staan. Heel simpel, niet zo duur en het staat toch lekker stoer. De jute in het vliegenkastje is op een klos zoals je ziet, en de bol op het onderstaande keukenrek zonder.

Eenvoudige, natuurlijke  en goedkope decoratie: een bol touw van jute.
Bloemendans

Jaja, de bloemendans is begonnen. De witte tulpen hadden al plaats gemaakt voor een variant met roze erin en nu prijken er mooi witte roosjes op de keukentafel. Het staat altijd zo gezellig...

Roosjes prijken inmiddels op de keukentafel.
Allemaal een fijn weekend gewenst.

Groetjes Patricia

PS De kleur verf is van de bureaulamp is "Charleston Grey" Extra Mat van Le Noir & Blanc (Karwei)

Changer, de bloemendans in volle gang. Deze wit met roze tulpjes hebben plaatsgemaakt voor de witte roosjes.

13 opmerkingen:

 1. De lamp is heel mooi geworden en past prima bij jullie interieur. Ik heb de smaak wel een beetje te pakken en ben gisteren ook weer bezig geweest. Daar zal het niet bij blijven, al moet ik inderdaad ook oppassen dat het niet teveel van hetzelfde gaat worden.

  Gezellig, bloemen in huis!

  Fijn weekend nog! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lamp is mooi geworden, veel beter zo.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig is de lamp geworden. Een warme kleur! De bloemen zien er ook goed uit. Nog een fijne avond en een goede zondag toegewenst.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi geworden, past beter. Leuke blog heb je ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je lamp is heel mooi zeg, dat ga ik onthouden, ik heb hier nog een lamp liggen die ik wil doen, ik schrijf de naam van de verfsoort gelijk op.
  Mooi is hij zo.
  Heerlijk om te decoreren met touw, ik doe het ook graag, gewoon een grote klos, prachtig.

  Fijn weekend en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De lamp heeft zo een veel meer landelijkere uitstraling gekregen, vind het super mooi!

  Groetjes Marinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De lamp is toch ook zo wel mooi ,het is dus echt helemaal dezelfde als de mijne ...

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is prachtig geworden. Ziet er meteen een stuk stoerder uit.Ben benieuwd of het bij de bewegende delen ook goed blijft zitten. Het lijkt me wel wat voor mijn bureau-lamp. Weet je wel, zo'n bankiers-model. Die is nog glimmend goudkleurig, bah. Maar welke kleur past dan bij de groene glazen kap...? Ga ik eens over nadenken...want dit geeft weer mogelijkheden en ziet er super uit!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi de lamp, een héél andere look. Ga de naam van de verf in mijn blogboekje noteren. Ik heb namelijk een ideeën boekje gemaakt anders weet je niet meer wat en van wie de tip komt. Super handig.
  Fijne week, vele grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tige dank voor je fijne bericht op mijn blog! We zijn zelf ook super blij met ons winkeltje!
  Ik wil je meteen even laten weten dat ik altijd volop geniet van jouw posten. Je maakt prachtige foto's en deelt ook altijd ontzettend leuke ideetjes met ons. Zo vind ik je lamp ook prachtig geworden!
  Fijne week! Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dus toch! De lamp is erg mooi geworden, goede keus om hem te verven...hier ook een bloemendans...gezellig!

  Fijne avond!

  X Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kom hier via Pietrik en als Frys wel nieuwsgierig naar meer Fryske bloggers natuurlijk. Dus gelijk me aangemeld. Mooi blog heb je.
  Groetjes, Renny

  BeantwoordenVerwijderen