zondag 23 februari 2014

Vogelhuisje of Strandhuisje

Gewekt door de vogels

Het heeft ook altijd wel weer iets: gewekt worden door de vogels bij ons in de tuin en onder de dakpannen. Vanochtend dus alweer vroeg wakker, maar dan neem je de hele dag mee zullen we maar zeggen. We hebben altijd wel nesten bij ons onder de dakpannen of in de bomen.

Verweerde vogelhuisjes bij ons in de tuin

Dat zorgt ook altijd wel weer voor leven in de brouwerij. Soms komen ze vast te zitten in de schoorsteen, zitten ze (per ongelukk) bij ons op zolder of heeft één van onze katten ze als prooi meegenomen. Afgelopen week waren sowieso de tweede en derde optie weer aan de orde van de dag. De kleine vogelhuisjes op de foto hangen meer ter decoratie bij ons in de tuin. Leuk zijn ze he? Ik kreeg ook wel een beetje de associatie met die kleurrijke strandhuisjes die je misschien wel kent.

Voorjaar in aantocht

Op de vele blogs zie ik alweer talrijke foto's opduiken waaruit blijkt dat het voorjaar er toch echt aankomt. Heerlijk om te zien, en ik kijk er ook erg naar uit. Gek genoeg zijn we nu ruim een week verder dan de datum waarop de laatste Elfstedentocht is verreden (15 februari 1997), de schaatselfstedentocht welteverstaan.

Geen elfstedentocht, eenden houden wak open bij Dokkum...
Op de foto zie je het stadhuis in Dokkum. Voor het stadhuis staat bij een elfsteden- tocht de laatste stempelpost voor Leeuwarden, ook wel het Keerpunt genoemd. Wij zijn beide opgegroeid in dit mooie stadje, en je ziet dat de eenden op dit moment het ijs geen kans geven ;-)

Wanneer er dan toch geen tocht meer komt, dan maar op naar het voorjaar. Een fijne week gewenst.

Groetjes Patricia

7 opmerkingen:

 1. De vogels hebben ook in de gaten dat een Elfstedentocht er waarschijnlijk niet meer in zit ;-). Persoonlijk vind ik het een heerlijk idee dat we mogelijk niet al teveel kou meer krijgen. De laatste jaren is het minder geworden maar daarvoor hadden we ook regelmatig nesten in de tuin. Ik vond het altijd zo mooi om te zien hoe pa en ma in - en uitvlogen!

  Ik wens je een fijne week, Patricia! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn de vogelhuisjes leuk. Ik heb zelf ook een paar sierhuisjes in de tuin hangen. Staat zo gezellig he? En ja laat het voorjaar maar komen hoor.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs de vogelhuisjes zijn helemaal in de landelijke sfeer (hoewel strandhuisje ook heel goed kan). Mooie kleur en lekker verweerd, super!
  Ik denk dat de rayonhoofden in Friesland wel weer bij elkaar komen, voor een...barbecue!
  Laat de lente maar komen!
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk gehoor he al die vogeltjes ook ik hoor ze s'morgens vroeg , en ook de zeemeeuwen die tippelen over het platte dak van het huis ... tja die tocht kunnen we dit jaar wel vergeten maar het plaatje is prachtig ken dat gevoel maar dat begrijp je wel want dat gevoel in Harlingen hebben wij ook ..maar zoals je al zegt op naar het voorjaar ...wens je een fijne week ..lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk de vogelhuisjes! En inderdaad de vogeltjes geven iedereen al een lekker lentegevoel. Welkom lente! Grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen winter meer, dan maar lekker genieten van de voorjaarskriebels, de vogels kunnen heerlijk ontspannen en wij doen maar mee.

  Fijne week en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vorige week werd ik voor het eerst gewekt door de vogels, altijd een klein juichmomentje want dan komt de lente er aan. Vrees dat een elfstedentocht of wat voor tocht op natuurijs er dit seizoen niet meer in zit. Jammer voor alle schaatsers, maar van mij mag de lente komen!

  BeantwoordenVerwijderen