zondag 16 maart 2014

Cloche Lente

Cloche Lenteproof gemaakt

Alle woonaccessoires die nog aan de herfst en winter doen denken liggen inmiddels weer in de kast. Het is tijd voor de lente, en dus ook tijd om in huis enkele aanpassingen te doen in kleuren en accessoires. Buiten regelt de natuur de veranderingen in kleur zelf, maar binnen moeten we het toch echt zelf doen.

Grote cloche / stolp in lentesfeer gebracht
Het tafereeltje onder de grote cloche of stolp heb ik als eerste aangepast. Van een vriendin kreeg ik onlangs dit prachtig gedecoreerde eitje dat je ziet op de foto. Ze had het meegebracht uit Oostenrijk en ze heeft me foto's laten zien van de winkel waar ze was. Echt schitterend, zoveel mooi gedecoreerde eitjes, echt een kunst op zich. Eieren en voorjaar horen nu eenmaal bijelkaar, vandaar dat het eitje een mooie plek kreeg onder de cloche.

Prachtig gedecoreerd ei 
Op de ratan bodem van de cloche heb ik eerst een bedje van mos gemaakt en daarna het ei er op gelegd. Het geheel heb ik afgemaakt met twee eenvoudige witte vaasjes en een bloesemtakje (kunst).

Lentetafereeltje onder de stolp
Give Away Broodplank

Op deze landelijk wonen blog ben je nog niet eerder een give away tegengekomen, maar nu was er een leuke aanleiding om dit toch eens te doen. Op onze vorige post met DIY idee voor een broodplank of kaasplank kregen we via onze blog en mail regelmatig de vraag of wij deze ook verkochten. Een beter compliment kun je niet krijgen, en daar zijn we ook heel blij mee. Het is alleen niet de opzet van onze blog om spulletjes te verkopen. We vinden het juist leuk om onze DIY klusjes, interieurideeën en tuinideeën met jullie te delen. Puur ter inspiratie dus, om voor jezelf te maken of toe te passen. We gaan de broodplanken dan ook niet verkopen, maar we doen er gewoon eentje cadeau. Veel leuker toch?

De broodplank ken je uit onze vorige blogpost. Daar vind je ook meer foto's.
Hoe kun je meedoen?

Past zo'n stoere landelijke broodplank, gemaakt van echte authentieke oude kaasplanken, mooi in jouw landelijke keuken? Of ken je iemand aan wie je deze graag cadeau wilt doen omdat het mooi bij zijn of haar interieur past? Laat dan een berichtje achter op deze blogpost. Jouw berichtje telt dan gewoon mee, tenzij je expliciet aangeeft dat je geen belangstelling hebt. Maar ook dan stellen we jullie lieve reacties altijd zeer op prijs. Op 30 maart trekken we uit alle meedingende berichtjes een winnaar. Deze maken we uiteraard via deze blog bekend.

Voor nu wens ik jullie nog een fijne zondag(avond)

Groetjes Patricia

33 opmerkingen:

 1. Heel gezellig onder de cloche, en wat een mooi Oostenrijks eitje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Patricia, leuk die voorjaarscloche. Dooor het eitje heb ik gelijk een boost om mijn plastic eieren aan te passen :))
  Wat betreft de plank, ik doe gaarne mee :)) vind hem helemaal geweldig. Ik zal een link plaatsen op mijn blog
  Fijne zondag en geniet van de mooie dagen
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi onder de cloche!! En voor die broodplank doe ik zeker en vast graag mee...

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige give away. Zou het super vinde voor onze keuken. Heb echter geen blog. Ben een stille volger. Groetjes en ga vooral zo door. Want ik word helemaal happy van jullie blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook al veel lentespullen, onder een stolp staat het ook schitterend.
  De kaasplanken zijn ook prachtig, lekker groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om de lente in huis te halen, het tafereel onder de stolp levert daar een mooie bijdrage aan.

  Ik wens je een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw ik wil graag meedoen met jou give-away. Ik vind de broodplanken die jullie hebben gemaakt heel mooi!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vind je blog echt super, zit altijd met smart te wachten op een nieuw stukje. Ook al het eea van je tips in mijn eigen huis overgenomen! En zou daarom ook heel graag aan de give away mee willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees met veel plezier je mooie blog met leuke ideeën en de houten planken was ik gelijk weg van !!!
  Ik zou heel graag meedoen met je give away.
  En als ik niet zo'n mooie plank zou winnen......want ik win nl echt nooit iets :-):-):-) heb voor zover ik weet ook nog nooit iets gewonnen dussssss....
  Dan zou ik wel zo'n plank van je willen kopen hoor.

  Groetjes

  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Patricia, ik doe graag mee. Groetjes Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik doe heel graag mee met je give away. Je blog is super.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie en leuk dat je meedoet, maar wil je nog wel je naam bij je reactie plaatsen, anders weten we niet wie je bent uiteraard.

   Verwijderen
 12. Erg leuk, Patricia! Ik doe graag mee met deze leuke give-away! `k Zoek al en tijdje een mooie, landelijke broodplank, dus wie weet!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je Oostenrijks eitje is heel mooi! Leuk tafereeltje onder je stolp. Altijd leuk, die kleine vaasjes en superhandig, voor één enkel takje.
  Ik die hééééél graag mee voor je prachtige plank!
  Fijne week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ze zien er heel gaaf uit, ik wil graag meedoen.

  Groetjes Edith

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Patricia, ik doe graag mee met jouw give away. Het is een prachtige broodplank. En je hebt weer mooie foto's gemaakt zeg. Regelmatig zie ik ze ook op pinterest voorbij komen. Plaats jij ze daar zelf op of worden ze gekopieerd. Mij gebeurd het regelmatig dat iemand anders ze erop plaatst. Tegenwoordig heb ik een watermerk erop staan. Dan kunnen ze toch zien dat de foto's van mij zijn.

  Gezellige week, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zou ook graag mee willen doen met deze mooie give away. Een mooie broodplank staat al een tijdje op mijn verlanglijstje!
  Het is de eerste keer dat ik mij bij iemand aanmeld voor een give away. Spannend....

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja!! Natuurlijk doe ik graag mee! Ik vond ze zo stoer en passen hééél goed in mijn keuken, echt waar! haha. Wat een lief idee van je, hoop dat je mijn naam trekt natuurlijk.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie styling daar onder je stolp, helemaal leuk! En natuurlijk wil ik graag mee doen met je give away. Heb 2 hele grote planken die op de grond staan, maar wil nog zo graag kleinere voor op het aanrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben helemaal weg van jullie styling en helemaal geweldig die stoere plank die jullie gaan weggeven, zou zo mooi staan op mijn nieuw rek van
  steigerhout en tussen al mijn mooie voorraadpotten. Ik hoop dat ik dan ook een kans maak om deze te winnen. Groetjes Karin Danser

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig hoe je de stolp hebt gestyled! En het eitje is helemaal super. Ik ben ook dol op stolpen. Je kunt er zulke leuke dingen mee doen. Ik heb er thuis eentje daar staan allemaal spulletjes van mijn beppe onder.
  Je broodplank is ook prachtig! Super leuke give away.
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 21. O, geweldig, daar ben ik al heel lang weg van. Ik doe heel graag mee.
  Steeds weer ontdek ik nieuwe mooi blogs!!
  Kga elke dag ff bij je kijken

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super leuk gedaan die stolp. Zelf heb ik er ook 1 en vind het steeds weer leuk er iets anders onder te leggen. Natuurlijk doe ik ook graag mee met de give a way! Veel succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nog even teruggescrold naar de andere post, wat een beauty's zeg! Ik doe graag mee. Als ik jou stolp zo zie, moet ik de mijne ook maar even 'lenteproof' gaan maken.

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik doe heel graag mee met jullie giveaway. Ben al lang op zoek naar een mooie stoere broodplank. Dit is precies wat ik in gedachten heb!
  Groetjes,
  Marrita Klootwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuke give away. Ik doe heel graag mee. Die broodplanken zijn zo veelzijdig, heel leuk om te decoreren. Dus ik meld me graag bij je aan hoor.
  liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi, ik had dit bericht gemist. Las net je bericht over je kruiden. Leuk hoor die potjes en ook heerlijk in gerechten. Dus zo'n plank komt altijd van pas!! Leuke give-away!! Succes........Jac.........

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hey wat leuk ...een give-away...ga mijn kans ook eens wagen. Sowieso leuk je blog te lezen!!! Succes voor iedereen!!!
  Benieuwd, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hoi! toch eens mijn kans wagen, want wie niet waagt...niet wint! zelf hou ik enorm van de landelijke stijl!beetje bij beetje probeer ik mijn inrichting te veranderen met hopelijk binnen enkele jaren sparen ook landelijke meubels! deze broodplank zou een leuke hulp.zijn bij mijn decoratiewijzigingen! landelijke groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Super leuke giveaway, ik doe graag mee en heb al een poosje rondgekeken voor zo'n mooie broodplank en zag die van jullie en vind hem prachtig dus bij deze een poging wagen voor deze speciale plank.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Graag die ik mee met je give-away! Ik vind de plank echt super mooi! Ga zo door met je mooie blog daar kan ik echt van genieten!
  Groetjes Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel leuk,ik wil ook graag meedoen met je super mooie giveaway.
  Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen