zondag 30 maart 2014

Tuinkast Landelijke Stijl

Landelijke Tuinkast Zelf Maken

Gisteren en vandaag de hele dag buiten, heerlijk gewoon. Ik hoop dat jullie ook al dat fijne zomergevoel hebben, en als bonus kunnen we in de avond ook nog genieten van een uurtje langer licht op dit moment.

Vrolijke bloemetjes bij ons op de tuintafel. Op de achtergrond onze tuinkast.
Vorige keer schreef ik al dat we, nou ja, mijn hubby dan, bezig ging met het maken van een tuinkast. Het resultaat kun je nu al zien, want de tuinkast heeft al een mooi plaatsje gekregen bij ons in de tuin. We vonden het mooi om een grote kast te maken (hoger dan twee meter zelfs) en het liefst in een beetje landelijke stijl. 

Onze tuinkast landelijke stijl, met horgaas. De tuinkruiden heben een mooi plekje gekregen.
We hebben er daarom voor gekozen om de zijkanten van de kast en ook de deur half open te laten. Half open in de zin van dat de zon, wind en regen nog enigszins vrij spel hebben. De zijkanten van de kast en de deur zijn bekleed met horgaas. Dit ken je misschien nog wel van ons landelijk wonen artikel over het zelf maken van een vliegenkastje.

De tuinkast moet nog "vergrijzen", net zoals het blad van de tuintafel op de voorgrond.
De tuinkast is verder niet behandeld en het is de bedoeling dat deze mooi gaat vergrijzen zoals het tafelblad dat je op één van de foto's ziet. Dat duurt nog wel even, maar aan het einde van de zomer heeft ie vast al een mooiere kleur dan nu.

Landelijk Wonen Trekking Give Away

Zoals al gemeld maken we vandaag de winnaar, of in dit geval de winnares van onze Give Away bekend. Een tijdje geleden maakte mijn hubby de broodplanken van een oude kaasplank, en één van de broodplanken kon je winnen.

Glazen pot met lootjes van alle deelnemers van de give away.
Het was mooi weer, dus onze kleine notaris kon de trekking mooi buiten in de zon verrichten. Van iedereen die meedeed hebben we een lootje gemaakt en deze in een glazen pot gedaan. En de winnaar is...: een naamgenote van mij, Patricia van Huize Vizzini. Van harte gefeliciteerd, we nemen contact met je op om de broodplank zo snel mogelijk naar je te verzenden.

Trekking door onze "kleine notaris".
Iedereen bedankt voor het meedoen. Natuurlijk vinden we het sowieso geweldig dat jullie de moeite nemen om onze blog te lezen en we gaan er vrolijk mee door. Zelf geniet ik namelijk ook enorm van al die andere leuke blogs die er zijn. Voor nu wens ik jullie nog een fijne zondag en een mooie week.

Groetjes Patricia

Projectje van onze dochter, tuinkers in een ei.

Waterverstuiver voor de tuinkruiden.

9 opmerkingen:

 1. Woehoewww dit is de eerste keer dat ik wat win. Super leuk, ik ben er echt blij mee. Dank je!!
  O ja! Je kast is mooi geworden. Nu nog even geduld hebben tot hij mooi vergrijst.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van het mooie weer en proficiat voor Patricia :))
  Fijne avond
  grtzzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is de kast mooi geworden, Patricia! En ook handig om je tuinspullen op een fraaie manier in uit te stallen. Voor Patricia mijn hartelijke felicitaties, ik lees al dat ze er heel blij mee is :-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben een prachtige kast gemaakt. Mooi, dat effect wat het horgaas geeft. En dat vergrijzen gaat lekker vanzelf door deze heerlijke zon van de afgelopen dagen. Wat is het genieten, hé!
  Proficiat aan Patricia!
  Fijne week!
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Patricia, van harte gefeliciteerd!!
  Patricia, wat heb je een mooie tuinkas gemaakt, ziet er heel sfeervol uit en uiteraard heel landelijk;)!! Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Patricia met het winnen van zo'n mooie broodplank echt een leuke give away. Wat mooi is je kast geworden Patricia. Heerlijk he zo'n handige man
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De tuinkast is echt mooi! Erg sfeervol. Fijn als je zo' n handige man hebt!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtige kast en Patricia gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die tuinkast is weer helemaal leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen