zondag 23 maart 2014

Tuinkruiden en Witte Bloeiers

Witte Bloeiers

Gisteren heb ik een paar plantjes gekocht voor in de border naast onze de vijver. Ik heb gekozen voor witte bloeiers, zoals Ridderspoor en Witte Lavendel. Daarnaast hebben we er op gelet of de plantjes geliefd zijn bij vlinders, want we vinden het wel erg leuk wanneer ook zij onze tuin weer opzoeken dit jaar. In het tuincentrum stond dit per plant overigens perfect aangegeven. Ook heb ik nog een perenboom geplant (voor stoofperen). Vorig jaar plantte ik al twee appelboompjes. Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken...


Eigen Tuinkruiden

Dit jaar ga ik ook een ruimte maken voor onze eigen tuinkruiden. Gisteren heb ik wat Thijm, Rozemarijn, Peterselie en Laurier meegenomen. Deze komen niet op een vaste plek in de tuin, maar ik heb ze in potjes gezet.


Tuinkast

Onze grote passpiegel is een paar weken gesneuveld doordat onze grootste kat er keihard tegenaan gerend was en de spiegel omviel. De lijst is nog helemaal intact, maar voor de spiegel was het einde verhaal. Intussen is er wel een andere passpiegel, maar we moeten nog even uitmaken welke lijst we gaan gebruiken. De lijst die niet in aanmerking komt voor de spiegel wil mijn hubby graag gebruiken als deur voor een nog te maken tuinkast. Daar kan ik dan vervolgens mooi mijn tuinkruiden en andere tuinspulletjes in kwijt natuurlijk, maar daarover later meer.


Landelijk Wonen Give Away

Heb je nog niet meegedaan met onze give away? Geen nood, meedoen kan nog een week lang. Hoe je mee kunt doen lees je HIER.

Alvast een fijne week gewenst.

Groetjes Patricia

12 opmerkingen:

 1. Wit staat altijd mooi in de tuin vind ik, hier een combi van wit, roze en paars...
  Leuk idee van de lijst van de spiegel, wordt vast een mooie kast

  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zo in je tuin bezig te zijn. Leuk ook om de tuinkruiden in potjes te doen. Ziet er gezellig uit. Ik ben ook benieuwd naar je tuinkast.
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik val ook altijd op wit voor in de tuin. Vooral in de schemering licht dit dan altijd zo mooi op.
  Leuk je kruiden in potten. Ik heb er zelf ook altijd staan op onze verandatrap, lekker handig dicht bij de keuken.
  Ben benieuwd naar je ex-spiegelijst!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik pak meestal ook wit voor de tuin, het licht mooi op in de avond.
  mooie planten heb je uitgezocht...
  Fijne Avond nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk sfeertje zo met de kruiden.....
  Staat altijd mooi zo' n groepje kruiden.
  Wij hebben ook een bed met witte lavendel, en het zit in de zomer helemaal vol met hommels.
  De hommels hebben het zo druk dat ze je verder niet lastig vallen.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afgelopen week heb ik ook ridderspoor in de tuin geplaatst, ik wist niet dat vlinders daar gek op zijn. Daar ben ik wel blij mee. Leuk om zelf kruiden in de tuin te kweken, dat wordt smullen aankomende zomer.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk je eigen kruiden, en het ruikt zo lekker!!

  Gr Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hé om zo bezig te zijn in de tuin! `k Heb ook allemaal kruiden gepoot, hihi..grappig klinkt dat;)! De radijsjes komen zelfs al als kleine sprietjes uit de grond, zeker met dit voedingrijke weer..wist trouwens niet dat je ook witte lavendel had, wel wit heide, maar witte lavendel?! Wij hebben paarse, ook mooi..er komen ook veel bijtjes op af, klinkt zo gezellig al het gezoem!! Geniet van je `nieuwe tuintje`.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooh heerlijk ik kom in het najaar stoofperen bij je eten! Leuk fruitbomen in de tuin ik hou ervan!!
  fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook gek op wit in de tuin... En die kruiden staan erg leuk in die potten. Goed idee!

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk om nieuwe planten in de tuin te zetten, en wit is altijd mooi. Ben benieuwd naar de kast die je man gaat maken voor onder andere je kruiden. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op de "postzegel" ook alleen maar witte bloeiers en geen kleur; het is al zo klein dat ik het zo rustig mogelijk wil houden. Jammer van je spiegel en wat zal de kat geschrokken zijn, maar benieuwd wat je er van gaat maken.

  Groetjes,
  Colin

  BeantwoordenVerwijderen