zondag 2 maart 2014

Wit

Landelijk Wonen Wit

Met enige regelmaat voegen wij nieuwe sfeervolle impressies toe aan onze diverse landelijk wonen pinboards op Pinterest. De boards die over "Wonen" gaan zijn "Landelijk Wonen", "Home and Garden" en "Brocante". Bij het vullen van de boards merk ik toch mijn voorliefde voor wit als basis voor het interieur. Wanneer jij dat ook vindt en je inspiratie wilt opdoen, moet je zeker eens een kijkje nemen.

Zeepdispenser bij ons op het aanrecht
Schone handjes

Huh? Schone handjes? Nou ja, eigenlijk doel ik op het woonaccessoire dat ik van de week met, tadááá, vijftig procent korting kon kopen: een zeepdispenser. Toen deze Classic Soap Tumbler van Riviera Maison vorig jaar in de collectie kwam, vond ik deze helemaal geweldig, maar eerlijk gezegd te duur. Totdat ik deze gisteren dus voor de helft van de prijs kon kopen. Nu staat ie dus te pronken bij ons op het aanrecht. Is het geen plaatje?

Groot blik met theedoeken
Witte opbergblikken

Op een afstandje lijken het net emaille broodtrommels of koektrommels. Dat zijn het alleen niet. Het zijn blikken opbergtrommels die te koop zijn bij Ikea. Ik kocht deze witte, maar ze waren ook te koop in een meer klassiek groene kleur. Je koopt ze per drie, namelijk één grotere en twee kleine. Ze lenen zich ook prima om bijvoorbeeld op te pimpen met plakletters. Ik doe dat zelf niet, want overal letters of teksten op hoeft van mij ook weer niet. Ze zijn wat mij betreft mooi zoals ze zijn.

Vliegenkastje opnieuw aangekleed
De kleine witte trommel heb ik ter decoratie in het vliegenkastje gezet zoals je op bovenstaande fot kunt zien. Samen met de mokken, het zinken kannetje, de klos met jutetouw en het kleine kruideniersschepje een mooi geheel. 

Bowl met daarachter een glazen voorraadpot met kruideniersschepje
Natuurlijk horen de schepjes eigenlijk thuis in een gruttersbak, maar daar hebben we al een kruideniersschep voor die groter is en een meer brocante uitstraling heeft. Deze zijn nieuw en staan ook bijzonder decoratief in bijvoorbeeld een glazen voorraadpot.

Voor het raam de tuin in staren...
Ook eens in de spotlight

Ach gossie, het is zo'n snoepje, onze oudste van de twee katten. De kat die symbool is voor deze blog (kitten bovenaan de website) krijgt door zijn opvallende verschijning vaak veel aandacht, maar vandaag is dit kleintje eens aan de beurt. Alsjeblieft, een ereplaatsje voor jou met je mooie schoonheidsmoedervlekje. Het is een heel iel klein poesje, maar wanneer het aankomt op temperament en jaagskills, dan is zij de kampioen.

Allemaal een fijne zondag en (werk)week.

Groetjes Patricia

Bol met jutetouw opgehangen i.p.v. neergezet ter decoratie

8 opmerkingen:

 1. Oh je zeep tuimelaar is chique zeg.........plaatje....
  Je blikken......ook erg mooi en handig by the way.
  Maar verliefd ben ik op het onderste snoepje........wat een lief snoetje met dat vleugje oranje in z'n gezichtje........lief

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat katje mag nu toch vast wel vaker op je blog, inderdaad een 'snoepie'!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je weer een leuke details aangebracht. Die emaille blikken lijken mij ook wel wat. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met zo'n mooie zeepdispenser zou ik veel vaker mijn handen wassen dan ik al doe ;-). Voor een leuke prijs is het leuk meenemen! In de woonkamer heb ik twee witte kasten en een witte salontafel, maar dat vind ik ook wel genoeg. Onlangs heb ik overwogen om een van de twee kasten een andere kleur te geven, maar ik ben er nog niet uit.

  En wat een lief snoetje heeft jullie kat!

  Ik wens je een fijne week, Patricia! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi je zeepdispenser..ik snap dat je die mee nam voor de halve prijs:)
  Sfeervolle foto's en je pinboard in het wit ga ik zeker bekijken..
  Fijne week ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk hé dat `wit` om je heen! Vind jou blog toch wel stiekum 1 van de leukste hoor! Je hebt zo (bijna) dezelfde smaak als ik (wij), niet te donker en toch heel gezellig! Geniet ervan. Zal zo ook een kijkje nemen op je pinterest, eerst even de andere bloggen langs lezen..

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke zeepdispenser! Hier staat gewoon een dove zeeppompje maar ik vind de jouwe veel beter en mooier staan. Fijne week...

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach wat een mooie kat! Ze verdient zeker een plekje in de spotlight.
  Je zeepdispenser vind ik ook prachtig! Ik kan me voorstellen dat je deze niet kon laten staan.
  Ik heb weer heerlijk genoten van je sfeerplaatjes!
  Fijne week. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen