woensdag 30 april 2014

Strand in Huis

"Groenboost" in de tuin

Een ware boost van alles wat groeit en bloeit in onze tuin de afgelopen anderhalve week. En dat betekent werk aan de winkel. Uiteraard sowieso één keer per week grasmaaien, maar ik ben nu ook begonnen met de Ligusterhagen en Hedera die wat al te weelderig werden. 


De eerste Clematis staat ook al in volle bloei. Snel foto's maken, dan kun je er wat langer van genieten, want meestal duurt het (jammergenoeg) niet lang. Een fikse bui in combinatie met harde wind zorgt er vaak voor dat er van je Clematis weinig moois meer over blijft.


Strand in Huis

Nou ja, meer stranddecoratie in huis, want ik heb weinig trek in zand tussen je tenen in eigen huis ;-) 
Wij zijn echt gek op het strand en de zee. Een dagje naar de bossen is ook fantastisch, maar wanneer we moeten kiezen gaat er niets boven de zilte lucht bij het strand.


Van waar wij wonen in Friesland hoef je gelukkig niet ver te reizen om naar het strand te gaan. Ook niet voor het waddenstrand, want inclusief overtocht met de veerboot zijn wij binnen een uurtje bijvoorbeeld op Ameland. 


Ieder jaar wanneer de dagen langer worden breng ik wel iets in huis aan wat te maken heeft met het strandleven. Niets groots hoor, meer een kleine decoratie. Noem het maar nostalgie ofzo, ik heb de zee en het strand namelijk van huis uit meegekregen. Je houdt ervan of niet, maar mij geeft het vooral dat heerlijke zomerse buitengevoel en fijne herinneringen. Nu maar hopen op nog veel mooie dagen met veel zon.

Groetjes Patricia
 

8 opmerkingen:

 1. In de tuin gaat het inderdaad hard, de hedera is hier inmiddels ook deels gesnoeid.

  Wij wonen dicht bij de bossen, maar komen er weinig terwijl het strand voor ons een grote aantrekkingskracht heeft. Helaas is het anderhalf uur rijden hier vandaan, dat doen we dus niet zo vaak.

  Als we er zijn, moet ik altijd even met blote voeten over het vlonderterras bij een strandtent....dat is het ultieme strandgevoel voor mij ;-). Ach ja, elke gek zijn gebrek hihi!

  Je hebt mooie stranddecoraties in huis, zo kan het ook!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat zeker snel in de tuin, maar met snoeien wacht ik nog...anders kan ik bezig blijven...rond de 21 juni snoeien wij pas.
  Mooi is je clematis zeg...jammer dat ze er maar kort zijn.
  Ja...het strand...ik kom er ook zo graag...maar niet als het zo overvol is...ik wil langs de kustlijn lopen, en niet liggen bakken in de zon...
  Leuk je buisjes met zand en schelpjes.

  Fijne Week nog,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie clematis.....
  Ik ben ook al druk geweest met snoeien....lijkt wel sneller te groeien allemaal dan normaal.......
  Heerlijk de zee.....kom er graag....
  Leuk je stranddecoraties in huis......
  Liefs, Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke zomerse post met prachtige foto's! Wat heerlijk dat jullie zo dichtbij van het strand en zeel kunnen genieten en het gevoel ook meeneemt naar huis om het vast te houden. Denk dat we niet mogen mopperen, ten opzichte van vorig jaar hebben we al zeer regelmatig buiten door kunnen brengen, dat schroeft de uurtjes om aan zee door te brengen alleen maar op voor jullie.

  Nou inderdaad, in de tuin is ook weer genoeg werk aan de winkel, wat groeit het allemaal snel hé? Je ziet het bijna gebeuren. Maar wanneer alles in de tuin weer piekfijn uit ziet, geeft het ook een voldaan gevoel, wijntje erbij... ik hou er van. Wij hebben geen zee of strand, daarom creëren wij het gevoel op z'n Frans, haha

  Wens je veel zonnige dagen.

  Lieve groet, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk die strandsfeer in je huis! Ik ben ook dol op het strand. Wij wonen in het "bossen" gebied van Friesland (wat ook best mooi is), maar ik zou graag iets dichter bij het strand wonen. De strandsfeer in huis halen is dan ook een goed idee!
  Bij ons in de tuin is het ook een grote "groen"explosie. De warmte gecombineerd met de regen heeft ervoor gezorgd dat onze beukenhaag in een paar dagen tijd helemaal groen is geworden. Zo mooi! Maar ik zie het werk (lees: onkruid hi hi) ook de grond uitschieten!
  Fijne dag. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's !!!
  En strand..zee.. ja ook ik ben er mee opgegroeid,wij woonden vroeger aan de Waddendijk dus ja..
  Inderdaad herinneringen...wij gingen zwemmen als het eb was want strand heb je daar niet hé aan de dijk...wel altijd teer in je badpak hahaha
  Ochja leuke herinneringen

  Leuke post om te lezen.

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg er inderdaad gelijk al een lekker zomergevoel van! Ziet er gezellig uit! Nu maar hopen dat het zonnetje zich vaak laat zien. :)

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto`s weer. Even een vraagje, heb je de glazen flesjes van RM gekocht of ..? Ik vind ze zo leuk, maar wist niet dat ze in het assortiment waren?! Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen