dinsdag 6 mei 2014

Gras, decoratief en eenvoudig

Gras

Alsof ik buiten nog niet genoeg groen heb, heb ik nog een klein beetje groen naar binnen gehaald. Op dit moment heb ik even geen uitbundig kleurende en geurende boeketten in huis. Ik heb gekozen voor een minimalistisch groen accent: twee eenvoudige potjes met siergras.

De accessoires in het vliegenkastje opgefleurd met siergras.

De groene kleur zorgt ervoor dat de doorgaans lichte en natuurlijke kleuren bij ons in huis iets meer tot hun recht komen. De glazen pot op de keukentafel miste net dat kleine beetje groen en hetzelfde gold voor de witte, grijze en bruine tinten in het vliegenkastje.

Denk het siergras maar eens weg op deze foto. Ook al zijn het maar een paar sprietjes, het oogt toch meteen anders.

Het zijn relatief kleine aanpassingen qua decoratie, maar probeer het maar eens, je zult zien dat het werkt.

Eenvoudige decoratie

Strak gesnoeid

Kijkje in deel van de tuin
Voila, op de bijgevoegde foto zie je een paar van de ligusterhagen die ik deze week heb gesnoeid. Best strak al zeg ik het zelf. We hadden geluk met het weer, want ik vind het belangrijk dat het droog is. Minstens zo belangrijk is dat er niet teveel wind staat, want dan kan ik het snoeiafval werkelijk overal en nergens in de tuin bijelkaar vegen.

Nog wat voorjaarsplaatjes (bijna zomers zelfs)

Een paar weken geleden kon je hier al lezen dat ik een wildboeket op de buitentafel had gezet met fluitekruid en riet. Dat was tamelijk aan de vroege kant, want wanneer je nu de velden in gaat zie je nog mooiere, grotere, en prachtige witte bossen langs de kant van de sloten.

Sierlijk, fluitekruid in emaille kan

Omdat ze zo mooi zijn heb ik er nog eentje geplukt en meegebracht naar huis. De laatste van dit jaar hoor. Deze fluitekruid staat nu mooi te zijn in een witte emaille kan voor zolang het duurt. Ik word er blij van.


Vandaag neem ik even tijd voor mezelf om nog wat blogs te lezen en te bewonderen. Daar ben ik nog niet aan toegekomen. We hebben zelf ook altijd van die trouwe lezers / lezeressen die ook nog vaak een berichtje achterlaten. Dat is altijd zo leuk om te lezen, maar ik vind het minstens zo leuk om ook zelf berichtjes bij iemand achter te laten, al lukt me dat soms minder vaak dan jullie verdienen.

Groetjes Patricia


15 opmerkingen:

 1. Soms kan een kleine toevoeging sl genoeg zijn om net een extra accent te geven. En het fluitekruid is prachtig. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, Patricia! Ik heb ook wat `grasspriet`-achtige planten in huis staan! Groen in huis vind ik mooi, maar liever geen kleur! Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat een beetje groen al niet kan doen he? Zelf heb ik weinig kleur in huis maar als ik dan bloemen heb staan dan haalt het de hele kamer op. En fluitenkruid ik ben er gek op. Meestal had ik al lang een bos geplukt maar ik heb bloemen in de kamer staan en dan wordt het teveel van het goede. Wel zie ik het vanuit mijn raam langs de waterkant staan.
  Ik wens je nog een fijne week. Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om met gras een beetje groen in huis te halen. Wij hebben grassen in de tuin, dat vind ik ook mooi. De hagen staan er trouwens weer strak bij in je tuin. Ik moet de buxusbollen nog snoeien, maar ook op een moment dat het niet zo hard waait.

  Hier staat nog steeds fluitenkruid onder het kleine afdakje naast huis, al een paar weken. Er zijn al wel wat blaadjes afgevallen, maar het staat nog steeds mooi. Misschien dat ik ook nog wel een boeketje ga plukke. ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfft...de woordverificatie is zo moeilijk leesbaar! Bij mijn reactie van daarnet lukte het bij de derde keer :-( ! Kijken hoelang ik er nu over doe...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik ben ook gek op fluitenkruid! Ik was een aantal jaren geleden een week zonder echtgenoot op vakantie en bij thuiskomst stond er een boeket voor mij klaar! Als dat geen liefde is!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk is dat, als je blij kan worden van kleine aanpassingen, voor je gevoel krijgt dat ene plekje meteen een hele andere sfeer. In jouw'n geval een simpel plukje groen. En buiten staat de haag er strak bij, dat heb je perfect gedaan! Wat ik vooral erg mooi vind, is het uitzicht op de toren van de kerk. Het is genieten bij jou...strak, groen en Hollands kant. Mooie foto's.

  Je banner blijft geweldig, heerlijke binnenkomer!

  Fijne avond!

  Lieve groet, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kom ik net bij je vandaan, zie ik je berichtje! Bedankt voor de tip, ik ga even kijken...ben dol op rode katers! Staat jullie beauty er ook tussen? X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik krijg ook maar niet genoeg van het fluitenkruid. Alhoewel ik zelf nog niet eens een bosje in mijn tuin heb staan (druk druk druk hi hi). Maar gelukkig kan ik lekker met jou meegenieten.
  Het vleugje groen in je huis vind ik ook erg mooi. Het is maar een beetje maar het geeft meteen sfeer. Ik had deze week in de winkel even wat takken vervangen door groen gipskruid eucalyptus takjes. Je ziet de winkel gewoon opfleuren.
  Ennuh je hagen zien er weer super strak uit!
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi is dat altijd als de hagen weer lekker strak zijn. We hebben ze hier vorige week ook gesnoeid maar dat opruimen is altijd wel een heel werk.

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, volgens mij heb jij een heerlijke tuin als ik dat zo zie. Je hagen staan er mooi strak bij!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. prachtige tuin heb je zeg. Heerlijk als alles weer gesnoeid is en strak. Heerlijk genieten van je tuin. Nu nog wat beter weer en dan is alles weer goed.

  Lieve groet Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk om zo van je tuin te genieten. Dat moet heerlijk zijn in de zomer.
  Mooi om wat groen naar binnen te halen, ook dat is nodig in je huis voor de sfeer.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Weer een inspirerende post Patricia! Op onze keukentafel staat ook zo'n enorme pot van RM...nu gevuld met brocante bakvormpjes. Ik vind jou pot enorm leuk gedecoreerd. Het is idd net een kleine vitrine :) ik ga er ook maar eens iets anders in doen.

  Fijn weekend!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Altijd mooi groen in huis maak het vaak net even af ... en dat heb je zeker strak gesnoeid zeg ... fluitekruid super kan er ook geen genoeg van krijgen volop in de aanbieding nu en zo mooi .... ik ga even je posten bijlezen wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen