zondag 25 mei 2014

Rieten Basket Accessoire

Rieten Basket met Kussens

Ons landelijk wonen blog was wel weer eens aan een update toe. Afgelopen weken hebben we heerlijk genoten van het buitenleven. Vorige week mijn verjaardag gevierd, en het is altijd een mooie bijkomstigheid wanneer je dit buiten kunt vieren.

De kussens in de veranda zijn weer tevoorschijn gehaald. De grote rieten mand met extra kussens en plaid is ter decoratie.

De veranda is ook weer ingericht met de kussens. Dat nodigt ook meteen veel meer uit om daar lekker te relaxen. De kussens geven veel sfeer. Ook staat er altijd een grote rieten basket onder de lamp. Deze heb ik gevuld met een paar extra kussens en een lekkere warme plaid voor wanneer het een beetje koeler wordt. Het is maar een eenvoudig accessoire, maar de natuurlijke kleur van het riet past mooi bij de verder witgekleurde veranda.

Grote rieten basket als accessoire voor buiten.
Kleuraccent: Margrietjes

Een paar weken geleden had hubby aan de deur een paar Margrietjes gekocht, voor het goede doel, de plaatselijke muziekvereniging.

Roze Margrietjes als kleuraccent
Ze fleuren nu de gruttersbak op die is opgehangen onder de veranda. Toch een klein kleuraccentje in die hoek, staat fleurig toch?

Zelfgemaakte gruttersbak voor buiten.
Interieur speelhuisje verleden tijd

Het moest er toch van komen, ik schreef al eens eerder dat onze dochter echt te groot is voor het speelhuisje. Het interieur is verkocht aan de achterbuurmeisjes. Die hebben nog echt de leeftijd om te spelen met de tafeltjes, stoeltjes, keukentje en alle keukenaccessoires voor kids.

Landelijk speelhuisje doet nu dienst als opslag, al doet de buitenkant nog vermoeden dat er nog iemand "woont".
We laten het huisje wel staan en gaan het gebruiken als opslag. Wel jammer hoor. Tijd gaat veel te snel. Hoor haar nog zeggen: "Jullie moeten eerst aanbellen wanneer je op visite komt". Dan was ze altijd druk bezig in haar keukentje om "wat lekkers" voor ons klaar te maken.

Er hoeft niet langer gebeld te worden...
Voor nu een zonnige zondag en een fijne week gewenst.

Groetjes Patricia

Close up roze Margriet

Ondanks harde wind, regen en onweer staan ze er nog: de witte Clematis. Dat is doorgaans wel anders.

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo onder de veranda, hier zitten we er ook lekker onder. Ook staat hier een speelhuisje voor onze kleine man...ik moet eerlijk zeggen, ik vind het geweldig hoor zoals ze erin spelen. Het neemt alleen zoveel ruimte in beslag. Wij hebben maar een klein tuintje, dus ik zou het niet zo erg vinden als jay er te groot voor is geworden. Dan komen daar heerlijk twee ligstoelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n veranda met sfeervolle kussens...een prachtige plek voor mooie, zonnige dagen. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag, je hebt in ieder geval goed weer gehad.

  De margrieten steken mooi af tegen de witte veranda.

  De tijd vliegt inderdaad voorbij...met twee dochters van 19 en 16 jaar weet ik er alles van. De zandbak-schildpad staat hier al lang niet meer in de tuin. Dat je dochter niet meer in het huisje speelt, is toch afscheid nemen van een bepaalde periode.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag.,leuk die rieten mand met kussens en een plaid. Hier regent het momenteel. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n veranda. Wij genieten er ook elk jaar weer veel van. Ook al regent het buiten, wij zitten 'buiten-binnen'. Je hebt het mooi ingericht, lekker rustig. Mooi zo'n mand met kussens en plaids. Straalt alleen al warmte af, door de sfeer...
  Als je bepaalde dingen moet gaan opruimen omdat de kinderen er te groot voor zijn geworden, is het natuurlijk aan een kant wel leuk (meer ruimte) maar het sluit ook een periode af die nooit meer terugkomt...(of je moet wachten op de volgende generatie). Jullie hebben er in ieder geval een zeer stijlvolle opslag aan overgehouden. Ach, en af en toe eens belletje trekken...toch?
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Patricia! Wat een lief speelhuisje, en zo echt ziet het eruit, super..

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er weer gezellig uit. En dat speelhuisje, dat is toch de droom van elke kleine meid/jongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je ziet ze steeds vaker, veranda's maar dat is ook niet zo gek, want ook met minder weer kun je daar heerlijk droog genieten (en het mooi aankleden, een extra decoratief hoekje in de tuin is ook niet verkeerd).

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dit is echt zo,n gezellige zomerse post!
  lieve stijl heb je, en dat huisje.............aiaiaiaiaiaai, die is zo leuk! kan me voorstellen dat dat best een beetje pijn doet:)
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen