woensdag 25 juni 2014

Bijna in bloei

Tuin

Dit is zonder twijfel de tijd van het jaar dat de meeste aandacht uitgaat naar de tuin. Dat lees ik ook op meerdere blogs, en ik kan echt genieten van de prachtige tuinen en ideeën die je daar opdoet om je tuin helemaal in jouw eigen stijl in te delen en te decoreren.

"Klassieke wasknijper" voor landelijke stijl. Ik gebruik ze meer als decoratie, ze staan in huis onder een klein stolpje.
Frisse wind

Het is ook de tijd dat de wasdroger minder wordt gebruikt. De was kan weer heerlijk buiten wapperen aan de waslijn. Ik hou wel een beetje van nostalgie, maar ik ben ook wel van de praktische kant. Die oude droogrekken vind ik bijvoorbeeld helemaal fantastisch, maar meer als decoratie of als frame voor het bouwen van een tent voor kinderen. Voor de foto heb ik een "klassieke wasknijper" gebruikt. Het staat zo mooi, maar eerlijk is eerlijk, ik gebruik in de praktijk liever gewone wasknijpers.

Nog heel even geduld. De Annabel is bijna mooi wit.
Annabel

Op vele pagina's heb ik ze al in volle bloei voorbij zien komen: de Annabel. Hier hebben we nog iets langer geduld moeten hebben, maar het is bijna zover zoals je op de foto's kunt zien. Het staat altijd zo prachtig, van die mooie witte sneeuwballen tussen al het groen. Natuurlijk laat ik het ook nog zien wanneer ze in volle bloei staan.

Groetjes Patricia

10 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè om in deze tijd in de tuin bezig te zijn. Ik heb gister een begin gemaakt met het snoeien van de meters lange beukenhagen.
  Onze Annabellen staan er hetzelfde voor als die van jou. Net niet helemaal wit. Maar dat gaat vast en zeker niet lang meer duren!
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier staat de voortuin vol annabellen, maar ze hebben het zwaar...voor de tuin is het wel goed dat het de komende dagen wat natter wordt, want het blad van de annabel hangt behoorlijk slap...ondanks het sproeien. Maar het is inderdaad een mooi gezicht, al die witte bollen bij elkaar.

  Ik wens je een fijne dag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enne..heb je dan ook zo'n nostalgische lange lijn.....of toch praktisch zo'n uitvouwbare.....
  Vind zo'n lijn zo leuk.....de andere wat minder...met als gevolg dat ik nog geen van beide in de tuin heb.......keuzes hè.....

  Je annebellen vind ik nu al mooi....ben benieuwd hoe ze er straks in volle bloei bij staan.

  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zodra het zonnetje schijnt ben ik ook buiten te vinden hoor, kan heerlijk genieten van in de tuin bezig zijn (heb geen groene vingers, maar toch) of gewoon lekker te kijken naar al het moois om me heen. :) Je Annabel staat er mooi bij!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nostalgisch drogen...het heeft wel wat om de was weer lekker in de buitenlucht te drogen. En ook nog beter voor het milieu. Ik heb zo'n uitvouwbare...niet mooi, wel praktisch. Laatst zag ik op een scandinavisch blog prachtige wit houten waspalen, zelf gemaakt, met -natuurlijk- een brocante-wasje eraan. Op zo'n heerlijke wei...zonnetje erbij...Ja, dan is zelfs de was doen nog een feestje.
  Prachtig die annabellen. Bij mij worden ze nu ook stuk voor stuk helemaal wit. Toch vind ik de overgangsfase met dat frisse groen ook mooi. Maar er mag wel eens een avond of nacht een zachte gestage regenbui vallen, want ze snakken naar water! En dan 's morgens weer een prachtig zonnetje...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk is het nu om buiten te zijn. Ook hier brengen we meer tijd buiten dan binnen door. Prachtig zijn ze hè, de annabellen.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier 3 vakken met annabella's en één vak bijna allemaal al wit terwijl de andere twee vakken achter blijven, maar ik blijf ze prachtig vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vind ze zo gaaf die wasknijpers maar dan ben ik bang dat mn was met een beetje wind zo het water in zeilt. Ook ik ben een liefhebber van annabellen en van de week heb ik hem verplant naar een betere plek waar de bellen hun gang kunnen gaan.
  Ik vind je foto erg mooi genomen
  Fijne avond
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heerlijk he> de tuin! ben er ook iedere dag in te vinden, en ja ook mijn was hangt nu te wapperen, haha
  groetjes, Inge
  ps al mn "nieuwe"oude blog gezien?
  sfeer in landelijke stijl nummer 2
  als je wilt kijken...? graag, en wie weet ook weer volgen..? ik ben nl al mn volgers kwijtgeraakt, snik...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij mij hangt de was ook veel buiten: niets lekkerder dan in een bed stappen met de lakens die zo heerlijk naar de buitenlucht ruiken!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen