maandag 30 juni 2014

Tuintafel Decoratie

Aan zee of landelijk wonen

Mensen die vlakbij zee of landelijk wonen herkennen vast wel dat het daar altijd net even harder waait dan midden in de stad. Nu wonen wij relatief dichtbij de Waddenzee in Friesland, maar we wonen midden in het dorp, dus redelijk beschut.

Landelijk Wonen Tuindecoratie: zwaardere elementen in natuurlijke kleuren
Dat neemt niet weg dat het hier midden in het dorp, op het hoogste punt (de kerk werd vroeger gebouwd op het hoogste punt, en dat zijn "onze buren"), ook flink kan waaien. Onze schutting met Hedera wordt nog steeds gestut na de laatste storm, en deze moeten we gaan vervangen. 

Onder de veranda in de gruttersbak blijven deze emmertjes tenminste staan wanneer er iets meer wind staat.
Zwaardere tuindecoratie: Trog

Op onze tuintafel had ik twee lichtgewicht emmertjes met plantjes gezet, maar na de zoveelste keer dat deze waren omgewaaid, had ik er genoeg van. Tijd voor zwaarder geschut. De emmertjes met plantjes staan nu in de gruttersbak onder de veranda. Daar heeft de wind minder vrij spel. Op de tuintafel staan nu een kleine betonnen trog / voederbak (PTMD) en een zwaardere pot met Kattengras. Het craquelé vaasje had ik al. Dit is het enige "tricky" element op tafel ;-)

Stoer landelijk met robuuste uitstraling, het craquelé vaasje maakt het iets verfijnder.
Het is misschien een sobere decoratie, maar tenzij er een orkaan voorbij komt, blijven deze tenminste staan. Het Kattengras is eigenlijk meer geschikt voor binnen, maar ik vond het gewoon leuk om buiten te proberen. Ik merk wel dat het plantje nogal gevoelig is voor veel zon, maar ach, we zien wel hoe lang het goed blijft gaan. 

Ja leuk hoor, dat Kattengras, maar dat getsjilp dat onder de dakpannen vandaan komt vind ik net even interessanter...
Onze katten zitten vaak op de tuintafel, vandaar het kiekje van onze grootste kat bij de nieuwe decoratie. Het heet natuurlijk niet voor niets Kattengras. Mocht je je afvragen waarom ie geen aandacht heeft voor het Kattengras? Een klein stukje hoger, bij ons onder de dakpannen, wordt de kroost van onze "huisvogeltjes" gevoerd. En aangezien dat niet geluidloos gaat is ie "nogal afgeleid".

Groetjes Patricia

11 opmerkingen:

 1. Al wonen wij niet in de buurt van groot water (wel met de tuin aan het water, maar dat is niet groot), toch kunnen wij altijd goed merken dat we aan de rand van het dorp wonen. In onze straat staat altijd meer wind dan een paar straten het dorp in. Jammer wanneer je daardoor net niet buiten kunt zitten, maar tijdens zomerse dagen vaak ook een verademing.

  Maar het waait hier zelden zo hard, dat de boel van tafel vliegt. Bij jullie is het dus zeker nog een paar vlagen erger. Dat heb je met deze mooie decoraties prima opgelost.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die betonnen trog Patricia. Die is zeker windbestendig. En wat geweldig die rode kater. Wij hebben ook een rode kater (vorig jaar aan komen lopen). En vogeltjes zijn natuurlijk interessanter dan kattenras.
  Ik wens je nog een fijne week. Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke stoere decoratie heb je op de tafel! Het moet wel flink stormen wil dit wegwaaien.
  Zo schattig ook hoe de kat zit te kijken naar de vogeltjes. Mmm lekkere hapjes denkt ie :-).
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet van je plaatjes. Heerlijk die zon overal bij. Die heb ik de afgelopen dagen hier wel gemist. Maar die laatste foto van je rode kater vind ik schitterend, helemaal gefascineerd door het gekwetter...Prachtig beesie!!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet dat er ook troggen van beton bestonden, wat leuk! En inderdaad handiger om niet alles opnieuw op te tafel te hoeven zetten nadat ze eraf gewaaid zijn. Staat stoer en toch verfijnd zo, net wat je zegt! Bij ons in de tuin is het nagenoeg windstil, af en toe waait er een briesjes maar van veel meer dat dat hebben wij hier geen last.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist niet dat er ook betonnen troggen bestonden, leuk!! Handig ook om niet elke keer alles opnieuw op de tafel te hoeven zetten omdat het eraf gewaaid is. Staat stoer, robuust en verfijnd tegelijk, net zoals je zegt.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik Vind het allemaal heel mooi en zo wit en grijstinten zijn tijloos, modern en landelijk tegelijk. Plus ze zijn wat zwaarder, alleen maar positieve dingen!..
  Ho een kat ik vind dat zo een grappige beesten, ze gedragen hun altijd zo stoer maar ze zien er schattig en fluffy uit :-)
  Groetjes Jilly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie buitendecoratie !!! De trog met de fles in vind ik helemaal leuk !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie tuintafel, heerlijk subtiel zomers.

  Geniet van de mooie zomerse dagen, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een aantal jaren aan het randje van dorpje-dorp gewoond en daar is het inderdaad echt frisser en winderig dan in het "centrum" (groot woord) waar ik nu woon. Vind je trog zo leuk!

  Groetjes,
  Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahaha leuk je kat!
  ja ik ken het die wind......in de zomer heerlijk......t gaat hier nu wel stukken beter, alles is nu flink begroeid, inderdaad zware dingen zijn het beste, maar ik trap er ook nog steeds in hoor....staat je fles nog?:-)??

  groetjes, inge

  BeantwoordenVerwijderen